Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mennyire "halálraí...

Szerintetek mennyire "halálraítéltek" ezek az SD kártyák?

Figyelt kérdés

Többek közt van egy 16GB-os és egy 4GB-os SD kártyám. Mindkettőnek megvan pattanva egy minimálisan a széle, csak a műanyag szélből kb. 1-2mm-es darabka hiányzik. Egyébként minden más ép rajtuk.

A 16GB-osat rendszeresen használom még mindig, minden adatot hibátlanul kezelt. Ám a kártyaolvasó nem ismeri fel. (Ennek a széle a kártyaolvasóban pattant le, azóta nem olvassa) A DSLR gép igen, ezen keresztül tudtam feltenni a képeket.

A 4GB-osat évek óta nem használtam, (nem rég találtam meg) a kártyaolvasó gyönyörűen beolvassa, a DSLR gép is.

Mindkét kártyára videót is tudtam felvenni és sorozatképeket is. Egy régebbi DSLR gépem is nagyon szépen vitte őket.

A harmadik fényképezőgépem, egy bridge gép már egyik kártyát sem olvassa be.

Vajon mennyire járják már végüket ezek? Merjem még használni ezeket?

Egyébként is tervezek másik kártyákat venni, a jelenlegiek csak CL4-esek.

Csak nem biztos, hogy mostanában tudom megvenni, ezért merült fel bennem a kérdés.

2013. aug. 17. 00:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem tudom, hogy gyötröd szegény SD-kártyákat, nekem is van kettő, mindennapi használatban, de egyikből sem törött még le egy darab sem.

Egyébként ettől függetlenül manapság az adathordozókat nem arra tervezik, hogy évtizedekig hibátlanul és megbízhatóan tárolják az adatokat. Különösen igaz ez a flash-alapú adathordozókra. Ezeket csak pár évre gyártják.

2013. aug. 17. 02:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Vigyázok rájuk nagyon, tokba tárolom őket, fogalmam sincs, hogyan pattanhattak meg. :/

2013. aug. 17. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!