Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehet csatlakoztatni...

Mit lehet csatlakoztatni USB-s Router-hez?

Figyelt kérdés

Vannak USB-s routerek. A kérdésem az lenne, hogy az usb csatlakozójukhoz mi mindent lehet csatlakoztatni?

Azt tudom, hogy pendrive-ot, külső vinyót, meg nyomtatót lehet. De mondjuk bármilyen más usb-s eszközt képes megosztani a hálózaton?

Ha nekem van egy usb-s "jelem" és ha azt rádugom a routerre, akkor egy hálózatba kötött pc-n el tudom azt érni valahogy?

Ez a routerek leírásából nem derül ki.

Köszi a segítséget előre is.

2013. aug. 9. 09:28
 1/8 anti paladin ***** válasza:

Tudtommal - nyomtatón kívül - csak olyan eszközöket lehet rádugni amik adattárolásra szolgálnak és az adatok elérésehez nem szükséges driver telepítése. Szóval mondjuk egy kamera memóriakártyájának hálózati elérése routeren keresztül már nem feltétlenül működik.

Ha rosszul tudom majd valaki kijavít. :)

2013. aug. 9. 09:37
 2/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Azon kívül amiket felsoroltál, még szoktak fogadni 3G/4G modemeket is ezek az USB portok, vagyis olyan internetet is megoszthatsz vele (típusfüggő). Gyári firmware -el ennyi a max, amit elérhetsz.

Viszont ha okosítod valamilyen alternatív Linux alapú firmware -el (pl. OpenWrt), akkor a lehetőségek kitárulnak. De rengeteg utánaolvasás szükséges hozzá.

Egyik haverom pl. megcsinálta, hogy sima 2-4 ezer forintos USB webkamerát kötött rá, és annak képét bárhonnan az internetről figyelni tudta. Ezzel gyakorlatilag a több tízezer forintba kerülő IP kamera funkcióját váltotta ki.

2013. aug. 9. 09:38
 3/8 pinkpancser ***** válasza:
Meg kell nézni a router leírását. Van ami tényleg csak tároló eszközöket tud kezelni, de van ami nyomtatót vagy kamerát is, mostanában pedig egyre több kezeli a 3-4G modemeket is. És persze HUB-ot :)
2013. aug. 9. 09:43
 4/8 pinkpancser ***** válasza:
És tényleg óvatosan az openwrt-vel, mert jó, meg okos, de ha nem tudod hogy csináld akkor könnyen papírnehezék lesz a routeredből :)
2013. aug. 9. 09:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem elég spéci területre kéne. Van egy PLC-m és azt szeretném hálózatra kötni. Az USB-s programozó kábelét gondoltam rákötni, gépekre rátelepítem a drivert, és el tudnám érni bárhonnan.

De akkor ezek szerint csak buherálással lehetne megoldani, vagy úgysem.

2013. aug. 9. 09:45
 6/8 pinkpancser ***** válasza:
Asus 500-as routerrel próbáltunk hasonlót openwrt-vel, de nem akart összejönni. Viszont olyat láttam, hogy 232/TCPIIP konverterrel menjen S7, de utána másik konverter is volt ami visszaalakította 232-re.
2013. aug. 9. 10:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem is S7-em van. 300-as. Az a baj, hogy csak MPI port van rajta. Most MPI RS-232-es programozó kábellel érem el.

Csak valahogy a routerre kéne rákötni, hogy több gépről is el tudjam érni. Alternatívákon gondolkozom, hogy hogyan lehetne a legolcsóbban kijönni.

Valószínű ez lesz egyébként:

[link]

Csak akkor rs-232 sebességgel fog menni, ami kicsit lassú, ezért gondoltam, ha beszerzek egy usb-s programozó kábelt, akkor "usb-s" sebességgel lehetne elérni.

De én USB-Ethernet átalakítót nem találtam sehol.

2013. aug. 9. 10:23
 8/8 pinkpancser ***** válasza:
ebayon 3-4 dollár körül már van USB/LAN, de nem tudom mennyire megbízható, mert már USB/232 átalakítóval is vannak gondok néha.
2013. aug. 9. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!