Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor esetében számít az...

Processzor esetében számít az alaplap?

Figyelt kérdés
Elég régi konfiguréciójú gépem van, a mostani processzor egy Intel Pentium 4-es 2.6 GHz.es, ami nem kevés ugyan, de szeretném fejleszteni, legalább egy core 2 duo-ra, amit már egészen olcsón lehet venni, és lényegesen jobb. Nem tudom viszont, hogy az alaplapom engedi-e? Mikor videokártyát cseréltem benne, akkor AGP-set kellett néznem, ez számít valamit a processzornál is? A mostani Asus alaplap.

2013. aug. 5. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha AGP-s és Penti 4es akkor valszeg s478-as lapod van, amibe nem megy bele Core2 processzor, sőt még rendes 2 magos sem.De egy alaplap típust írhatnál.
2013. aug. 5. 20:40
 2/6 Osynho ***** válasza:
Abba az alaplapba nem tudsz Core2Duo-t tenni. Mit szeretnél cserélni abban a gépben? Valószínűleg egy komplett gépcsere lenne a megoldás.
2013. aug. 5. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is komplett gépcserét ajánlok!

Manapság már lehet venni am3+os alaplapokat, vagy ha olcsóbbat keresel akkor socket 775 az ideális lehet számodra. Az utóbbi támogatja a többmagos procikat is és használtan elég jó áron van

2013. aug. 5. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:
egészen pontosan Asus P4S800D a mostani, hát igen ettől tartottam, valszeg akkor gyűjtök még egy komplett gépre :) köszi a válaszokat!
2013. aug. 5. 23:03
 5/6 Osynho ***** válasza:
S775-öt ne erőltesd már. Kihalt, drágák bele a processzorok és a ddr2 ram se olcsó.
2013. aug. 5. 23:12
 6/6 A kérdező kommentje:
rendben, köszi :)
2013. aug. 6. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!