A kínai tabletek IPS paneljei felveszik a versenyt színhűség ragyogás látvány terén a neves gyártók amoled, PLS, S-LCD megoldásaival? Nem a felbontás érdekel. Hanem a ragyogó színek.
Aha... S ha két ugyanazon technikát hasonlítanánk össze, tehát kínai IPS s a neves gyártók IPS kijelzős készülékei???
PLS-t egyébként a kínai IPS ha lehet ilyet mondani egyáltalán, akkor még be is előzi, hiába szövegel a Samu, hogy nem rosszabb technológia. S-LCD én tudtommal a múlté, de javíts ki, ha nem így van, mindenesetre ha nem így van, az a készülék attól a gyártótól aki ilyet kidobott a közelmúltban, nagy hiba volt. Betekintési szög ramaty, az ok, hogy fekete szép, színek helyesek, de ez kevés ma már! Amoled-et meg hagyjuk, mert az teljesen más kategória. Egyébként meg változó, ami a színhűséget és a ragyogást illeti IPS-nél, volt olyan tablet a kezemben, aminél totál rendben volt, volt olyan aminél színhőmérsékleten én állítottam volna, ha tehettem volna s persze előfordul az is, hogy IPS-nek mondják, közben meg MVA, ami egyelő a fakó színekkel, s a ragyogás hiányával.
Eddigi tapasztalataim az olcsó készülékeket illetőleg: Pipo S3-ban MVA van, borzasztó, én még a fényerőt sem mondanám kielégítőnek, ICOO D70PROII ebben TN panel, hát gondolhatod... borzasztó az alacsony betekintési szög miatt, de színek megfelelő szögből helyesek, másról meg nem tudok nyilatkozni, úgy gondolom max. 1 év s ez a technológia is a múlté lesz. Nextway F7. No igen, egyszerűen döbbenettel álltam ezzel a készülékkel szemben, totál szép színek, (azért tudom, nem a felbontás érdekel, de ez is közrejátszik a látványban) az 1024×600-as felbontás azért ront a helyzeten, de tényleg egy 100 dollár alatti készüléktől ennyit nem vártam. Hyundai T7. Szép fekete, szép színek, de egy cseppet mégis fakó, a hőmérséklet kicsit billentve van a meleg felé, én az efféle mókolást nem szeretem, de összességében rendben van. Az más kérdés, hogy a megjelenítéssel vannak gondok, de ez szoftveres gond, a színmélység kezelésnél van egy ordas nagy hiba, de ezt leszámítva, önmagában a kijelző rendben van.
Én úgy gondolom, hogy kilehet fogni jól az olcsó készülékek közül a szép kijelzővel megáldottat, de az árral növeled az esélyed!!! 35-50 körül érdemes nézegetni.
Még nem vállaltam be, de egyszer tutira jön egy retinás, baromira érdekel, hogy azon a szinten, mit tudnak nyújtani a színhűség s egyáltalán a komplett látványt illetőleg.
nos én ezt néztem ki:
a paraméterei nem semmik (quad cpu, 8 core gpu, retina, 2 gb ram) de ezek nem érdekelnek.
viszont ips paneles! ráadásul állítólag s-ips!
remélem ez az ips lesz olyan mint egy samsung galaxy tab nemtudoménmilyen amoledverő panelja.
Aha... Így már értem miért érdekel ez ennyire. Ainolról annyit, hogy nem ma kezdte, nagyon nem. Gyak. az egyik legöregebb tablet márka Kínában, így van mögöttük múlt s tapasztalat. Többek között a wayteqnek is gyártanak/gyártottak, szóval a wayteq is brandelt tőlük készüléket.
Amire számíts kínai készülékeknél: a kamera lehet, hogy 2 és 5mpixeles, de ne számíts minőségi képekre. Inkább olyan tipikus olajfestményszerűre. Spórolás volt pl. a multitouchon, ugyebár ekkora készüléknél a 10 szokott lenni az alap, ne kérdezd minek ennyi, én is szükségtelennek tartom, de ez a standard. Akkuidőben nem szoktak nagy bajnokok lenni, leszámítva pár tabletet, ebben ugyan 10000mAh-s akku van, de nálam ezen a téren egy kínai mindig nagy kérdőjel, mindenesetre azért a 4-5 órát úgy gondolom teljesítenie kell. Írok egy privátot is, mert van, amit nem akarok publicban mondani, olvasd el.
kamera nem érdekel. ember nincs aki tablettel fotóz. ha meg mégis, hát nagy hülye lehet.
akku: ez már érdekesebb. persze sejtem a 10.000 mah akku tán félig igaz lehet. vagyis,olyan 6000 mah-ra saccolható valósan.
amint írtam: engem 90%-ban tényleg a képernyő érdekel. hogy tűéles betűk, ragyogó színek, a legkisebb érintésre reagáló legyen. a többi (4 mag) csak parasztvakítás.
a 4 magból az esetek 99%-ában úgyis csak 1 dolgozik, a többi sleep state-ben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!