Melyik processzor az erősebb?
Az a +20% órajel nem sok és nincs benne L3 cache sem, így az nincs meg 20%-nyi előny csak mondjuk a fele (átlagosan). Szóval egy és két szálon nagyjából 10%-kal erősebb az X2 280, míg az X4-ben ott van még két mag, ami lehetőséget nyújt több alkalmazás gördülékenyebb egyidejű futtatásához és a jól skálázódó munkafolyamatok is jelentősen gyorsulhatnak. Egy 2-3 évvel ezelőtti Prohardver tesz kimutatta, hogy akkoriban egy HD6850 vagy GTX460 videokártya mellett már a játékosok is kamatozhatnak mondjuk egy Phenom II X4 proci több magjából egy Phenom II X2-vel szemben!
Nekem is van egy X4 945 procim, már 3,5 éves és 3 éven át nyúztam nagy elégedettséggel (most a kis gépben van fél éve egy HD7770 videokari mellett)...átlag otthoni használatra teljesen jó...ezény még a régebbi C2 steppinges pédány (de már a 95W-s verzió) és alapfeszen viszi a 3,4GHz-t, ha valaki esetleg érdekelt tuningban...a C3-as modellek még tuningbarátabbak.
Ha AM3+ deszka, akkor +1 szavazat az FX-6300-ra
(én a X4 945 procimat cseréltem erre az FX-6300-ra, ami összességében valóban jobb proci, remekül is húzható, de gyakorlatilag nem érzek sok különbséget a Phenom Ii X4 után...azért is mert nem vagyok HC user, nem konvertálgatok, modellezek stb rajta csak netezek az esetek nagy részében meg időnként játszok a jobb címekkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!