A merevlemezben lévő mágnes hány gauss erősségű lehet?
Figyelt kérdés
2009. okt. 24. 12:58
1/8 anonim válasza:
Miért fontos neked ez? Ha mondanak egy számot akkor tudod mihez viszonyítani?
2/8 A kérdező kommentje:
Hamár mérni nem is tudom, gondoltam valaki olvasta valahol és hozzávetőleges meg tudja adni.
Viszonyítani meg a neten fellelhető egyéb mégnesekhez tudnám: [link]
Történetesen hogy használható e hasonlóra mint a linken szereplő mégnes, vagy pl. az Energetix mégnesekhez képest mekkora az erőssége...
2009. okt. 26. 08:05
3/8 anonim válasza:
Most mar ertem a logikadat, de ezzel ez nem megoldhato. HDD magnese nem homogen magneses teret ad, mivel az a dolga hogy a benne levo olvasofejnek valtozo aramerossegre egy adott pozicioba kenyszeritse, masreszt a magnesgyuru hezaga ugy kb. 2-3 mm, ebbe nem sok uzemagyagcso fer el, hameg nagyobbra barkacsolod, akkor semmit nem ersz vele. Harmadreszt ez a magnes egy hermetikusan elzart "dobozban" van, ha ezt kiszerelned, es beraknad egy kocsiba, akkor eleg hamar szetrozsdasodna, mert nem szamoltak a mernokok kornyezeti behatasokkal.
7/8 anonim válasza:
A fejmozgató mechanika mágnese(i)re gondolsz ezek szerint. Hát azok elég bikák, de nem tudok értéket mondani.
És elég egyedi formájúak, szóval nem biztos, hogy fel tudod ilyesmire használni.
8/8 Stellek Ernő válasza:
Szia! A HDD mágnesek 12.000 Gauss Br. max értékkel bírnak általában. De a mágnes nyitott tere felületi értékben, általában a mértektől aranyában 3000-4000 Gauss érték körül változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!