Kábelmodem meghibásodott, vagy egyéb probléma? (Lent. )
Feltöltési sebesség van rendesen. Letöltés közel nulla, ha éppen nem száll el hibával. Netes dolgok akadoznak emiatt, mert az oda-vissza kommunikáció nem működik rendesen, csak lefelé.
Helyi hálózatot lebontottam, közvetlenül a modemre csatlakozva is fennáll a probléma. Több géppel, több oprendszerrel néztem, még telefonnal is, mindenütt ugyanez. Újraindítás, csatlakozások, kábelek ellenőrzése megvolt.
Vajon a modem döglött be, vagy a szolgáltató háza táján lehet gond?
Egyébként Pr Telecom kábeltévés net, JNK Szolnok megye. Modem típusa: Motorola SBV5121E
Modem jel:
Downstreram:
------------
Frequency 129000000 Hz
Signal to Noise Ratio: 37 dB
Downstream Modulation: QAM256
Network Access Control Object: ON
Power Level: 1 dBmV
Upstream:
---------
Frequency: 32000000 Hz
Ranging Service ID: 8708
Symbol Rate: 5.120 Msym/s
Power Level: 41 dBmV
Upstream Modulation: [3] QPSK / [3] 64QAM
Végül megkíséreltem a teljes alaphelyzetbe állítást, és az megoldotta a dolgot. Triviálisnak tűnik, ahogy routernél az is lenne, de itt ugye a szolgáltató eszközéről van szó, amibe nekem nem lenne szabad belepiszkálni. Hivatalosan nem is tudom, hogy kell. ;)
Azért írom ezt le, hogy ha valaki hasonló problémát tapasztal, saját felelősségre (!!!) lehet ezzel próbálkozni, nálam bevált. Hogy az adott modem konfigjába hogy lehet bejutni, google segítségével általában megtalálható.
Az egyetlen választ köszönöm, a zöldet megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!