Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HARD DISK FAILURE & DISK BOOT...

HARD DISK FAILURE & DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Kábelt, már cseréltem. A BIOSBAN is át állítottam a CD bootot, de a még a merevlemez probléma is van, addig hiába akarok telepíteni...

2013. júl. 27. 10:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hmmm kábelt már cseréltél, tehát az kilőve....

Nyomj egy alaplapi CMOS resetet.

2013. júl. 27. 10:15
 2/14 A kérdező kommentje:
Rendben, bár akkor a BIOST alapra kell tenni, és azt is próbáltam már. Valamint mind a két alaplapi csatlakozót is...
2013. júl. 27. 10:17
 3/14 anonim ***** válasza:

A tápot is megkapja a winyó?

(egyébként IDE eszközről van szó?)

2013. júl. 27. 10:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen meg. a tápon annyi, hogy p8 p9 nincs jelölve. igen ATA-s.
2013. júl. 27. 10:57
 5/14 A kérdező kommentje:
Lehet hogy valami bekötési hiba okozza, a kavarodást? Úgy kaptam meg hogy be volt kötve, kivéve a CD-meghajtó, és azt mondták hogy csak telepíteni kell, csak aztán itt koppant is a dolog.
2013. júl. 27. 11:00
 6/14 A kérdező kommentje:

kép : [link]

2,

[link]

2013. júl. 27. 11:08
 7/14 anonim ***** válasza:

A képek alapján úgy látom az adatkábel nem színezett csatlakozójú. Ha színezettek a csatlakozók akkor a kék megy az alaplapba, a fekete a Master, a szürke a Slave. De mivel itt mindegyik csatlakozó fekete ezért tökmindegy mit hova kötsz.

Jumperek a winyón hogy állnak? Master-re állítsd

2013. júl. 27. 11:25
 8/14 A kérdező kommentje:

A kék az alaplapban van, a fekete van a vinyóban. a jumperelés jónak tűnik, legszélső masteren van.

a hiba maga képben:

[link]

egy Load Fail-Safe Defauls-al a többit is detektálja, de amíg ez fenn áll hiába akarok CD-ről telepíteni.

2013. júl. 27. 12:07
 9/14 A kérdező kommentje:
Ott van még valami mással is gond ahogy láthatjátok de elsődlegesen ez a fő baj...
2013. júl. 27. 12:08
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen, látom a POST-nál felismeri a winyót. Ez jó.

Ha a cd olvasót is rákötöd (mondjuk nem ugyanarra a kábelre mint amin a winyó van) akkor is felismeri a POST alatt az eszközöket?

Valamint bent a BIOS-ba belépve látszanak az eszközök?

Ha igen akkor megpróbálhatnál cd olvasórol bebootolni, a telepítő látja-e a merevlemezt...

Amúgy milyen alaplap ez? Másik ATA winyót nem tudsz kipróbálni?

2013. júl. 27. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!