Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy érné meg nekem RAM-ot...

Hogy érné meg nekem RAM-ot bővíteni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Alaplapomon 4 hely van, ezek közül 2 foglalt. 2*1giga (valami ilyesmik vannak benne: [link] )

4 gigára szeretnék bővíteni, de ezt a 2-őt meghagynám inkább benne. (Ha van 2 szabad hely még, kár lenne lecserélni őket.)

Ugye ha benne maradnak, akkor szerintem ugyanilyen márkát tennék bele, csak nem tudom hogy hogyan éri meg jobban, ha teszek bele még 2db ugyanilyet, vagy inkább csak 1db 2gigásat.

Valószínűleg teljesítményileg jobban megérné, ha 2 darab ugyanilyet vennék, de ha később bővíteni akarnék, akkor ki kéne venni már valamennyi RAM-ot.

Ha vennék bele, 1 db 2 gigásat, akkor még következő bővítéskor még nem kéne kirakni semmit.

És 1db 2gigással olcsóbban kijövök.

Dual chanel nem tudom hogy van-e jelenleg a 2 RAM között.

Amik az eddigi ötleteim:

2 ilyen: [link] vagy egy ilyen szet: [link]

De inkább 1db 2 gigásat vennék: [link]

Esetleg ha lejjebb lehet állítani az óraszámát, hogy ne tegye tönkre a jelenlegiket: [link] (bár lehet, hogy ez így felesleges)

2013. júl. 26. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Dual chanel nem tudom hogy van-e jelenleg a 2 RAM között."

Rögtön bekapcsolásnál kiírja a BIOS boot, valahol a képernyő tetején, hogy dual channel vagy single channel.

Esetleg megpróbálhatod olyan helyen venni a RAM-ot, ahol beszámítják a két régit, és akkor tudod cserélni 2x2GB-ra.

2013. júl. 26. 16:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg ha lejjebb lehet állítani az óraszámát, hogy ne tegye tönkre a jelenlegiket - ez egy baromság, a leglassabb ram a meghatározó, nem a leggyorsabb, a többit pedig az 1-es már leírta...
2013. júl. 26. 18:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, de ha 1600-as miatt az alaplap, a másik 2db 1333-masat akarja üzemeltetni 1600-on, akkor valószínűleg nem lesz sokáig jó. Azt megint csak annak érdekében venném meg, hogy majd ha később kivenném a 1333-asokat, akkor már 1600-on mehessen, bár lehet hogy felesleges ennyire előre tervezni. :D

És a másik ötletet is köszönöm, meg fogom gondolni.

2013. júl. 26. 23:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Az alaplap sem fogja felnyomni az 1333-as ramokat alapból 1600 űzni, hiába tudja azt... max ha kézzel felhúzod, az pedig a te felelősséged.
2013. aug. 1. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!