Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet IP kamerát...

Gyuszko111 kérdése:

Hogyan lehet IP kamerát egyenesen a notebook hálózati kártyájára kötni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 25. 17:45
 1/7 anonim válasza:

Crossover kábellel:)

Ha a kamera csak DHCP-ról kap IP-t, akkor még egy DHCP szervert is kell telepíts az adott notebookra.

2013. júl. 25. 22:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik túl tömörre sikeredett a kérdés. Na szóval a kamera router-rel a PC-n működik/a kábelezés is megvan :) / a beüzemelésnek ezt az oldalát részletesen lépésről lépésre taglalja a kézikönyv, meg is tudtam oldani. Viszont most direktben akarom használni a notebookomon, és erről mindössze ennyit ír az útmutató: "Ha a kamerát egyenesen a számítógéppel kötjük össze, a számítógé

p hálózati kártyájának rendelkeznie

kell fix IP címmel a hálózaton belül, különben a kamera és a PC nem fog tudni kommunikálni

egymással" Ebből az egy mondatból nem tudom megoldani a problémát, kérésem a hozzáértőkhöz: az UTP kábel csatlakoztatásától a kamerakép megjelenéséig lépésről-lépésre vázolni a teendőket.

/Apexis J901 a kamera amiről beszélünk/

2013. júl. 26. 16:57
 3/7 anonim válasza:

Akkor kell egy fix ip cím. Bár azt nem írja a kézikönyv, hogy az után mi lesz a kamera címe, meg ilyenek..

Milyen operációs rendszer van a gépen? Leírom hozzá a fix ip cím beállításának menetét:)

2013. júl. 29. 21:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Win 7 /64bit/ van a gépemen.

Ha lehet teljes körűen írj le mindent ne "csak" a fix IP cím létrehozását, a kamera konfigurálását /ha kell/ és minden mást lépésenként.

Köszönöm.

2013. júl. 30. 13:05
 5/7 anonim válasza:

Crosslink kábellel bekötve talán magától is működnie kéne, de leírom a fix ip cím beállítását:

Fix ip cím:

Start menü -> Vezérlőpult -> Hálózat és internet -> Hálózati és megosztási központ -> Adapterbeállítások módosítása

Itt a kábeles hálókártyán jobb kattintás -> Állapot -> Tulajdonságok -> A TCP/IP Protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4) -> Tulajdonságok

Következő IP cím használata gomb kijelölése és meg kell adni az adatokat, például ezzel működhet:

IP cím: 192.168.0.2

Alhálózati maszk: 255.255.255.0

Jelöld be a beállítások érvényesítése kilépéskor mezőt (bár nekem anélkül is megtette a dolgát)

A többit hagyd üresen.:)

Ezután már a kamerától függ, nyilván eddig is egy webes kezelőfelülettel lehetett elérni, most is az lesz a helyzet, csak az IP címét kell megtalálni. Ehhez jó lesz valami ügyesebb portscanner, ami IP címeket is keres, vagy kézzel is megoldható a cmdből ping parancs segítségével - bár az sokáig is eltarthat.

2013. aug. 3. 09:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Kösz a segítséget, amint lesz rá időm megcsinálom.

Viszont adódott egy újabb probléma ugyanebben az ügyben. Amíg várakoztam a válaszodra gondoltam egyet és kipróbáltam routerből, mint a PC-re, rácsatlakozni a kamerával a notebookomra. Nem jött össze, pontosabban félig. A kamera kliensprogramja látja a kamerát, beírom a jelszót, és azt írja ki, hogy nem tud csatlakozni.

Nem tudom mi lehet a gond, hiszen a PC-n gond nélkül működik. A két gépen ugyan olyan op.rendszer,(64bit Win7) sőt ugyan olyan programok vannak, teljesen egyforma beállításokkal.

Kínomban már azt is kipróbáltam, hogy leszedtem a vírusvédelmi szoftvert a notebookról, hátha az integrált tűzfal kavar be de semmit nem segített. Százszor végignéztem a beállításokat minden tök egyforma a két gépen... nem értem...

Ami a legszebb az egészben, konzultáltam a kamera magyarországi képviseletével de ők sem tudtak megoldást javasolni a problémámra. Ill. a resetet ajánlották, utána kezdjek előröl minden beállítást hátha...

2013. aug. 4. 21:47
 7/7 anonim válasza:
Ez tényleg elég érdekes probléma, így távolról nem is lehet nagyon megoldani. Hogyha a notebook-kamera összeköttetésnél is fennáll, akkor csak a reset marad megoldásnak.
2013. aug. 5. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!