Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » S/PDIF csatlakozással sincs...

S/PDIF csatlakozással sincs hang, miért?

Figyelt kérdés

HDMI-n keresztül szeretnék venni hangot TV re, az a baj h a videókártyámhoz az S/PDIF inputja 2 szálas, míg az alaplapomon 3 szalas az Outputja. Elvileg középsű a test (GND) másik 2 szélső az S/PDIF lesz (jobb-bal hangszoró) de sajnos TV n csak recseg a hang ha így összekötöm.

Bios ba nem találtam olyat h S/PDIF vagy bármi auido bekapcsolása, és ki van kötve az alaplapon is a hozzá tartozó kapcsolási lehetőség (jumper)

Valami tanács esetleg h lehetne megoldani ?

2013. júl. 20. 08:52
 1/7 anonim ***** válasza:

A hangkártya kezelő felütén kell kiválasztani a kimenetet.

S/PDIF

2013. júl. 20. 09:53
 2/7 A kérdező kommentje:

[url= [link]

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]

[link]

és itt hol kéne? mert nem találom :S

2013. júl. 20. 10:01
 3/7 A kérdező kommentje:
nah elnéztem azt hittem videokártyát írtál. Integrált a hangkártyám, és windows hangoknál nem ír semmi S/PDIF es kimenetet.
2013. júl. 20. 10:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Az optikai kivezetéshez kell a 3 érintkező, a koaxiális spdif-hez csak a két egymáshoz közelebbit kell bekötni. A hangot a tálcán lévő hangszóró ikonra kattintva tudod kapcsolni.

Jobb gomb a hangszóró ikonon lejátszóeszközök és itt válaszd ki a spdif-et.

Ha nem látnád akkor lehet, hogy le van tiltva. Ilyenkor kattints jobb gombbal a lejátszóeszközöknél egy üres területre, pipáld ki a letiltott eszközök megjelenítését és engedélyezd.

2013. júl. 20. 10:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Nincs olyan h SPDIF sajna :S Csak olyan vagy h Realtek Digital Output meg hangszórók. Itt már minden lehetőséget kipróbáltam egyikkel sem működik, és be van pipálva az is h "Letiltott eszközök megjelenítése"
2013. júl. 20. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Realtek Digital Output = spdif
2013. júl. 20. 11:44
 7/7 A kérdező kommentje:
akármit állítok nincs hang :S Szervízt se merek hívni már, ugyse tudná megcsinálni :D
2013. júl. 20. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!