64 bites windows is csak 3,56 gb ramot lát. Mit csináljak vele?
Figyelt kérdés
6 gb ram va a gépben eddig 32 bites windows volt, akkor rendben, hogy csak 4 gigáig látja. most raktam fel a 64 bites verziót és így is csak annyit használ. A rendszer jellemzői közt a telepített memória 6gb de csak 3,56 használható.2013. júl. 20. 08:50
1/10 anonim válasza:
Esetleg intágrált videókártya van a gépben? Az szokott ram-ot levenni. A videókártya megosztott memóriáját a bios-ban lehet állítani.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem, 1 gigás dedikált memóriás videókártya. Amúgy sem venne le egy integrált 2,5 gigát...
2013. júl. 20. 09:04
3/10 levis56 válasza:
Szedegesd ki egyenként a memókat úgy nézd át mennyit mutat,esetleg nem illeszkedik valamelyik a helyére vagy egyik behalt,próbálkozz.
4/10 A kérdező kommentje:
Alulra odaírtam, hogy fizikailag látja az összeset, aida, cpu-z és társai is.
2013. júl. 20. 09:23
5/10 levis56 válasza:
Akkor meg csak annyit használ amennyire szüksége van a rendszernek ha több kell majd el megy tovább is.
6/10 P.O.C. válasza:
Írd a start menü keresőmezejébe vagy a futtatásba: msconfig
nyomj entert. Itt a rendszerindítás fülön a speciális beállításoknál nézd meg, nincs-e véletlenül valami korlátozás beállítva.
7/10 anonim válasza:
Alaplap típusa? Előfordul, hogy csak 4GB-ot kezel.
8/10 A kérdező kommentje:
asrock p5b-de, elvileg 8gb-t támogat.
2013. júl. 20. 10:18
9/10 anonim válasza:
10/10 A kérdező kommentje:
igen, már megtaláltam, csak először ezen funkció engedélyezése után jött a bluescreen, utána újraraktam és működik
2013. júl. 20. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!