Egy router csatlakoztatása a másikhoz lehetséges működőképesen?
Minden további nélkül működhet. Annyi a lényeg, hogy az első router LAN oldala egy alhálózat, saját IP tartománnyal, a második router pedig ehhez az alhálózathoz fog csatlakozni a WAN oldalon, és ennek pedig egy megint újabb al-alhálózata lesz a LAN oldalon. Szóval kicsit figyelni kell, mikor melyik hálózati jellemzőket állítod éppen, de egyébként múködik.
Az első wifi-hez kapcsolódó eszköz az első alhálót fogja látni, a másodikhok kapcsolódó pedig az al-alhálót, tehát nem egy alhálózaton lesznek. Ettől persze még tudnak kommunikálni.
Köszi a kielégítő választ.
És mit kell kiválasztani a router telepítése során ahol a felsoroltak között van a pppoe és társai?
Felejtsd el a telepítőt. Netböngészővel nyisd meg a géphez közelebbi routert, állítsd be, és állítsd át az IP-jét is, hogy majd a másik router beállításánál ne ő válaszoljon neked. Így álltsd be őket sorban a géptől "távolodva".
Az egyik képen vannak címek, azt is használhatod a két alhálózathoz.
Patch kábellel dugtam össze és működik, köszönöm.
Mégpedíg így (ha más is belefutna ebbe):
Dlink lan portájból patch kábel a tplink wan portjába.
A tplinket beledugtam a gépbe (előtte kihúztam a gépből a dlinket), hogy konfigurálni tudjam, így tehát elértem a tplink adminját (de a dlinkjét addig nem). Beállítottam az admin felületen a szükséges dolgokat (dynamic ip, wifi lockolás), majd kihúztam a gépből a tplinket, vissza a dlinket és láss csodát, működik... Most ugyanúgy a dlink adminja érhető el csak, de ha a tplinken akarok módosítást, akkor bedugom a laptopba az egyik lan portját a tplinknek és már el is érem az ipjét.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!