Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég 4gb ram gamer konfigba?

Elég 4gb ram gamer konfigba?

Figyelt kérdés

1.

elég 4gb ram egy gamer konfigba Fölöslegesen nem akarok 8gigát ha nem használom ki. Még használnám netezésre+film nézésre.

2.

SSD kell gamer gépbe

3.

Mit jelent az ,hogy egy játék pl. Amd-t jobban szeret mint más procit

2013. júl. 17. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1:Szerintem vedd meg azt a +4gb-ot mert ha multizol nagyon jól jön

2:nem kell feltétlen, de sokkal hamarabb feláll a rendszer(kb 50-60%-os gyorsaságnövekedés is elérhető)

3:még nem hallottam azt hogy a processzort is így szelektálná egy játék, de a videókártyát biztos, és ez azért van mert az AMD vagy az nVidia megkeni a játékgyártókat és arra optimalizálják, ezzel remélve azt hogy az ő kártyáikat fogják venni mert jobban fut valamennyivel rajta

2013. júl. 17. 09:19
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

1. tökéletesen elég. Vannak játékok amik még 4gb rammal sem tudnak mit kezdeni!

2. Nem szükséges, inkább a minél nagyobb tárolókapacitású és minőségű HDD-re költsd a pénzed!

3. Ezen meg felesleges agyalni nézz teszteket!

2013. júl. 17. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

1: érdemes megvenni a + 4 ha más nem előre gondolkozol

2: nem szükséges vagy SSD vagy minél nagyobb órajelű ram de igazából egyik se olyan fontos

3: félreértetted az AMD-t a VGA-ra értették és inkább Nvidia azt sokkal több játék támogatja

2013. júl. 17. 09:39
 4/11 anonim ***** válasza:

1. szerintem még nem szükséges, nekem 8GB van, de nem nagyon látom kihasználva. Multiban csak Crysis 3-t toltam mostanában, annak is bőven elég volt 4GB. A jövőre gondolva esetleg meg lehet venni.

2. Az SSD nem szükséges, általában rendszermeghajtónak van értelme megvenni jelentősen megdobhatja a rendszer sebességét/programok indulását.

3. Szerintem is inkább videokártyára érthették. Az utóbbi időben sokkal több játék van AMD-re optimalizálva, mint nvidiára...amit előttem írtak, hogy nv-re van több játék, az már jelentem évekkel ezelőtt volt! DX11 óta keményen nyomul az AMD a játékfejlesztőknél is. Ettől függetlenül mindkét gyártó megoldásai jók, de az AMD mellett szólhat a jobb ár/érték viszony sok termék esetében.

2013. júl. 17. 10:07
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Azért gondolkottam a kevesebb ramon mert így beleférne egy ssd is rendszernek és nem a prociból és vga-ból kell azt a pénz elvenni.

Sapphir hd 7970 és amd fx 8320 lenne a gépbe ezzel az alaplappal

ASUS M5A97 R2.0, 970 (dual PC3-14900U DDR3) (90-MIBJK0-G0EAY0MZ)

2013. júl. 17. 10:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Én másfél éve nyúzok egy 60GB-os SSD-t. Sok helyen látszik az áldásos hatása, de legtöbbször semmit nem érzek belőle (mert nem HDD függő tevékenységet végzek az esetek 90%-ban). Annyit mondhatok, hogy szeretném már 120GB-osra cserélni, mert ugyan használható a 60-as is, de igazán kényelmes minimum egy 90Gb-os vagy 120GB-os lenne (az SSD érdemes hagyni 15-20% szabad helyet, hogy a wear levelnig jól ki tudja tolni a meghajtó élettartamát, ezért nekem most már nem nagyon szabad másolnom/teleptenem a C:-re emiatt...szóval nagyobb jobb lenne). :)
2013. júl. 17. 10:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Van 90gigás ssd ?tudnál linkelni egyet vagy egy 120gigásat ami nem olyan drága
2013. júl. 17. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Ahogy látom már halnak ki a 90/96GB-os modellek. Összesen kettőt találtam az iPonon, azok sem olcsók. Nekem mondjuk ilyesmi van csak még 60GB-os:

[link]

Ha most kéne vennem költséghatékony SSD-t, valószínűleg ezt választanám:

[link]

2013. júl. 17. 11:05
 9/11 anonim válasza:

a 8giga ramnak több értelmét látom, mint az ssd-nek, legalábbis játék gép esetén úgy tudom így van, 8 giga ramot már kaphatsz 17ezer környékén is, elég sokáig bőven elég lesz az, ssd-t viszont nem annyira éreznéd meg játékok esetén, pár másodpercel tölt be előbb max, de jóval drágábbak az ssd-k

énis most vettem egy sapphire 7950-et, tökéletesen visz mindent, maxon megy minden (talán aa-t nem szoktam maxra betenni, de az kb felesleges is)

2013. júl. 17. 11:21
 10/11 anonim ***** válasza:

SSD-t Én sem játékokhoz ajánlottam, hanem a gyorsabb rendszer működéshez, de azt is hozzátettem, hogy 90%-ban azért nem érzékelem ennek a hatását. Igaz a 8GB RAM-omnak sem. Ha igényel a kérdező egy gyors rendszermeghajtót, akkor nyugodtan vehet SSD-t, ha nem, akkor egyáltalán nem fontos (költheti másra, akár 8GB memóriára, hogy évek múlva se legyen gondja).

:)

2013. júl. 17. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!