Milyen Videokartya es ram-ot ajanlotok?
A Configom jelenleg:
AMD A10 5800K 3,8GHz
Asus FM2A55-M
2x2 GB DDR3 1600MHz
Corsair Builder CX500W
HDD 500GB
LG optikai egyseg
Szeretnek 8GBram. Hogy lenne jobb vegyek 2x2GB es lesz 4x2GB vagy inkabb problajam meg a 4x2GB es nagyobb orajelueket?
Videokartyanak meg egy Sapphire Radeon HD7750 1GB DDR5 128bit gondoltam szerintetek milyen lenne igy oszegzesben?
Az APU nem dolgozik össze HD6670-nél nagyobb videokártyával, de egy 7750/7770 eleve erősebb az APU+6670 kombónál. Tehát ha veszel egy 7750-t, akkor az APU-ban lévő GPU-val nem kell már számolni és memóriát sem kell osztani neki azaz megmarad mind a 4GB a rendszernek. Ez jó, mert ennyi még elég azaz a 8GB-nak sok hasznát (még) nem vennéd. Ha csak a CPU-t kell kiszolgálnia a RAM-nak, akkor nem is kell túl gyorsnak sem lennie, elég egy sima DDR3-1333 is (ezt csak úgy infónak). Szóval amondó vagyok, hogy lehet, hogy jobban jársz, ha nem veszel RAM-t, de teszel a gépbe egy HD7790 kártyát (a tápod ehhez még mindig túl erős lenne...elbírna az három darab 7790-t is)!
A 7790 már másfélszer erősebb a 7750-nél is, így kellemes teljesítményre tennél szert és a 4Gb memóval még jókat játszanál...ha később netán kevés lesz a RAM, akkor bővítesz. Szerintem ez jobb ötlet!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!