Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD?

Intel vagy AMD?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy gyakrabban feltett kérdés, de mindig más igényekről és pénztárcáról van szó.

Szóval szeretnék egy új gépet építeni, de egyszerűen nem tudok dönteni.

Szeretnénk játszani, így fontos hogy gyors legyen, és jó minőségű a kép, szeretünk filmeket nézni, amiknek hely is kell. Később is fejleszthető legyen, de ne túl sok pénzért vagy sokáig jól kiszolgáljon.

Körülbelül így indultam neki 2005-ben is az első Intel gép építésnek, csak akkor volt rá kezdésnek 90.000 Forintom egyben, és közepes konfigot vettem alapnak és utána fejlesztgettem apránként ahogy pénzem volt. Most viszont havonta 27.000 Forintot tudok rászánni, és szó szerint alkatrészenként venném meg.

U.: A "gyűjtsd össze, és majd egyben" tanácsokat köszönöm, de nem jött össze eddig sem, próbáltam, viszont ha már itt van polcon, akkor már annyi meg van, és jöhet a többi... :D Várom észrevételeitek, véleményetek.

2013. júl. 16. 18:38
 1/7 anonim ***** válasza:
hát ha van pénz érdemesebb intelt venni
2013. júl. 16. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Akkor úgy kérdezném, hogy hány hónapig tervezed rászánni a havi 27K-t?

Én már raktam össze így gépet. Mire összeállt lényegesen gyengébb lett, mint lehetett volna, bár én kéz alól vettem meg a cuccokat hozzá és így legalább drágább nem lett, mintha egyszerre boltból vettem volna meg mindent.

2013. júl. 16. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Az Intel most vált platformot, az AMD talán jövőre.

Nehét megsaccolni, hogy melyik az időtállóbb.

Az Intel jelenleg erősebb, előrébb tart.

2013. júl. 16. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem olyan észrevételeim vannak hogy az intel és az AMD is megállja a helyét játékok, és programok terén egyaránt, természeretesen ha az AMD FX, akár phenom 2-es nem is tudom hogy mondják, azt hiszem szériáiról beszélünk. Intel esetében a Core 2 Duo-k már elavultak, itt talán a q9000-es széria alá nem is adnám. Természetesen ha van rá keret min 60k, akkor egy intel i5-ös még sokáig szolgálhat megbízhatóan. Ha tehetős lennék, akkor már rég egy i7-es proci dolgozna az alaplapmon. Világ életemben AMD párti voltam, de mégis belátom hogy egy i7-es mindent leköröz. Mondják sokan hogy minek vegyem azt ha nagyon drága. szerintem megéri, mert nem akarok badarságot mondani, de 5 évig nem lesz vele gond.(persze ha tönkremegy akkor az más tészta, de ezt most ne vegyük figyelembe) A procikról összefoglalóan azt mondom hogy AMD FX 8100 esetleg 8350. Intelből minimum egy i5, de jobb az i7. A filmezéshez, játékhoz egy jó videókártya is dukál ami lehet egy GeForce GTX 760, vagy egy AMD radeon 7950/70. Ezekkel nem lesz semmi probléma még nem lehet biztosat mondani, de minimum 3-5 évig,(vagy több ideig) remélem segítettem a döntésben.(és bocsesz ha valamit elírtam elég hosszú szöveg)
2013. júl. 16. 19:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig válaszolóknak. Hogy 27000 Forintonként mennyi idő? Hát ez az, ha Intel akkor hosszabb idő, mert csak a i5 3.2 GHz proci kedvezményes ára 56000..... Mondjuk az Amd-nél egy asrock 990 fx e3 alaplap, meg egy FX 4300 sAM3+ 3.8 Ghz ugyan úgy 4 magos proci meg együtt ennyi...

Eddig Inteles gépem volt/van...., kicsit tartok az amd-től mert nem használtam még sehol, a "boltosok" csak a pénztárcámra kíváncsiak, és az elsorolt igényeimre, a két platform között 10-15-20 E forintos különbségeket adtak a két platform között,úgy hogy mind kettő "tutin megy" amire én akarom, holott ahogy a neten nézegetem az árakat simán megcsinálhatom részletekben, de legalább egy közepesen erős, gépet egy ha amd 120000 körül, a legolcsóbb amd-re kapott ajánlatom is 165000 volt..

Inetlre 180 - 210000 volt ugyan ez.

2013. júl. 16. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Alaplapot, processzort, memóriát, videokártyát vehetsz a prohardveren, vagy más apróhirdető oldalom is.

Ha egyesével vásárolsz, vagyis van rá időd, akkor ki tudsz várni jó ajánlatokat, ahol sok garanciával jó cuccokat adnak.

Tápot, vinyót, optikai meghajtót inkább boltban.

2013. júl. 16. 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel már 2017-et irunk a kérdésed vitatható:D Ha akarnék új gépet nem kéne Intel:DD
2017. szept. 4. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!