500W-os táp jó ehhez a konfighoz?
ASROCK Z77 Pro3
INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz x 2
XFX HD7850 1GB GDDR5 PCIE
500W Elég. DE MÉGIS MILYEN TÁP?? Vannak olyan tápok amikre rá van írva hogy 500W de közel sem tudnak annyit leadni,rossz a hatásfokuk, és ha elszálnak akkor akár több hardvert is gallyra tehetnek.
Amúgy ha nincs meg a gép, és játékra szeretnéd használni akkor semmiképp ne így vedd, inkább monde meg mennyi lovéd van gépre, és kapsz segitséget az összerakáshoz.
Egyrészt ha ez játékra menne,akkor szar konfig.
Meg egyébként is,mert az az alaplap núdli tuninghoz.
Ezt a baromságot meg hagyjuk már abba hogy 500W-os táp meg hasonlók.
Meg azt is hogy nem tud leadni annyit blabla
A táp 12V ága számít,mert arról eszik a proci meg a VGA.
Rengeteg esetben erősebb egy névleges 450W-es táp,mint egy 500-as.
Nézzük az FSP Hexa 500W-t és a Coolermaster GX450W-t példának.
A Hexa 400W-t bír a 12V ágán,míg a GX 420W-t.
És persze rengeteget számít a minőség.
Ja meg azt is el kéne felejteni hogy "minőségi 400-as elég lesz"
Ez semmi,nulla információ,vagy fogalmazzunk pontosan,vagy sehogy.
Akkor azt is megjegyezhetjük, hogy a Hexa 500 esetében a 12V ág két részre van bontva és áganként maximum 18A a korlát (216W), míg a GX 450-es 12V-s ága nincs szétbontva és 35A a határ (420W). Ez is lényeges, mert a Hexa 500 hiába ad le 400W-t is akár ezen az ágon, mert a 216W-s korlát miatt egy Tahiti-LE GPU-s 7870 is necces mellé (210W TDP).
A 12V ágakat kell nézni, de gagyi tápoknál nehezebb elérni ezt az információt és az is előfordulhat, hogy a gyártó a peak teljesítményt írja rá, amit csak rövid távon visel el az egység.
A minőségi 350-400W-s dolgot magam is szoktam ajánlani, ha olyan konfigot látok, ami terhelve is 200W alatti fogyasztással büszkélkedhet, de a kérdező valami 500-600W-s noname csodával számolt. Mivel én sem szeretek naponta regényeket írni a CPU órajelekről, magokról, a GPU memóriáról/architektúráról és a tápok közötti különbségről már csak egy ilyen egyszerűbb választ böfögök be, amivel azt érzékeltetem, hogy nem kell ide 500-600W-s egység és inkább a megbízhatóbb, jobb minőségű darabokban érdemes gondolkodni. Legtöbbször azért írok konkrét típust, de előfordult már, hogy csak egyszerű választ adtam (hiszen van itt még pár kolléga, aki ugrik az ilyen kérdésekre).
A kérdésben lévő konfighoz elegendő egy GX450-s táp simán...még sok is, bár tény, hogy a CPU-n túl nagy a hangsúly, videokariból meg mehetne jobb is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!