Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem szól az 5.1 -es...

Miért nem szól az 5.1 -es hangrendszerem (Logitech X530) mindegyik hangszórója a youtube- és zenelejátszónál?

Figyelt kérdés

Üdv. Lenne egy Logitech X530 -as 5.1 -es hangszóróm :)

A problémám az lenne, mikor a számítógéphez csatlakoztatom a 3 Jack kábelt (egy zöld, egy narancs és egy fekete színű, ha lényeges) és a winampban csak a két első hangszóró és a mélynyomó szól, a Center és a két hátsó nem szólal meg, youtube -on egyáltalán nem szólt egyik sem, ám a windows hangbeállításainál lehetett állítgatni, "teszt" -elni, ahol szól mindegyik hangszóró. Realtek hangkártya van az alaplapomban (Intel DP55WG alaplap, Realtek ALC889 hangkártya, az Aida64 szerint), ezért leszedtem az ALC889 codec -jét, de nem segített > csak annyit, hogy a feltelepítése után már a youtube -on is szólt a zene, de ugyanúgy csak a két elülső hangszóró.

Régi szobatársamnak is ugyanez volt a problémája, ő neki egy sima friss hangkártya driver megoldotta a problémát (ugyanúgy realtek), nekem ez nem segített.

Mit tanácsoltok, hogyan oldhatom meg a problémát?

Köszönöm szépen! Üdv!:)

2013. júl. 14. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:
annak úgy is kell h működjön, két csatornás hangnál csak 2 hangfal fog szólni nem több. winamphoz van 2.0 han átkeverő bővítmény valahol az oldalukon ami átkeveri 5.1-be de aszem az fizetős. "5.1 dts remixed " vagy hasonló a neve. a legtöbb lejátszóban be lehet állítani az átkeverést thekmlayerben biztos, de a youtubehoz 5letem sincs, hogy hogy ...
2013. júl. 15. 02:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, sikerült megoldanom :)
2013. júl. 15. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!