Új számítógépet vennék, tudnátok segíteni a config összerakásban?
Pár hónapja már nézelődök a piacon, és összeraktam egy saját listát. A gépet gamingre-videózásra szánom, és annyit még hozzáfűznék, hogy azért nem egy csúcsminőségűt vennék aranyáron, de azért egy jó közép-kategóriásat, amivel felvétel közben is tudok magas grafikán játszani. Ja, és az sem hátrány, ha a gép jó pár évig eltart, és esetleg a későbbi játékokat is tudja futtatni.:)
Processzor: AMD Phenom II X4 965 BOX Black
Alaplap: Gigabyte GA-970A-UD3
Processzorhűtő: Scythe Ninja 3
RAM: 8 Gb Kingston
Videókártya: AMD Radeon HD 7850
Tápegység: Chieftec 500W
Winchester: Westren Digital Caviar Green 1 TB
SSD: [link]
Optikai meghajtó: [link]
Egért és billentyűzetet meg akármelyik műszaki boltban lehet kapni (konkrétan hétvégén voltam a helyi Euronicsban, és ott láttam egy szép wireless csomagot).
Házban és monitorban nem vagyok otthon, azt tudnátok ajánlani? Monitorból egy HD jó lenne, házban meg a jó hűtés, és a zajszűrés lenne fontos.
Persze lehet, hogy a profik egy teljesen üres lapon újrakezdenék, amit én nagy nehezen keresgéltem, de akkor legyetek szívesek megosztani velem. :)
Eléggé kezdő vagyok a témában, de szívesen venném, ha valaki elmagyarázná a gép tervezéssel/összerakással kapcsolatos tudnivalókat. :)
Mennyit költenél rá?
Videózára kell bele egy Avermedia Livegamer, mivel FRAPS és hasonló szofveres megoldások erősen viszzafogják a gépet, és óriási fájlméretet produkálnak.
AVERMEDIA Live Gamer Portable
menny: 1 db +
egységár: 43.957 Ft
termék eltávolításaMSI 970A-G46
egységár: 21.351 Ft
termék eltávolításaAMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
egységár: 29.794 Ft
termék eltávolításaTOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
egységár: 15.316 Ft
termék eltávolításaCRUCIAL 8GB SpecTek DDR3 1600MHz CL11 ST102464BA160B.
egységár: 13.641 Ft
termék eltávolításaPOWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
egységár: 62.083 Ft
termék eltávolításaXIGMATEK Asgard Pro Fekete
egységár: 15.100 Ft
termék eltávolításaCOOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3
egységár: 15.177 Ft
termék eltávolításaLITE-ON iHAS122-04 Fekete OEM
egységár: 4.909 Ft
Kosárban: 9 tétel
Összesen: 221.328 Ft
ipon.hu
Tetszés szerint jühet hozzá ssd és cpu hűtő
Köszi a választ! :)
Mennyire megbízható ez az IPON oldal? Mert én eddig nem használtam, és nem szeretnék pórul járni...
Tényleg kezdő vagyok, senki ne hördüljön fel, de baj, hogy ha egy-két termék gyártójáról sohasem hallottam? Igazából a családban senki sem ért a számítógépekhez, csak a nagybátyám, és vele szoktunk ilyen témákról beszélgetni. Ettől függetlenül ezzel szeretnék foglalkozni, csak eleinte még kell segítség, mint pl. most. :)
Szóval ezek a márkák megbízhatók, jók? meg ahogy elnéztem, Te durván 15 perc alatt jobb configot raktál össze, mint én kb. 2 hónap alatt. :D
Az oldal megbízható.
Próbáltam nem túl drága, de jó minőségű alkatrészeket írni.
Az azonos árú Intel-ek nem jobbak az azonos árú AMD-knél.
Írhattam volna i5-tel is, de játéban nem vennéd észre a különbséget, és úgy az egész 30000-el drágább lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!