Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új számítógépet vennék,...

Új számítógépet vennék, tudnátok segíteni a config összerakásban?

Figyelt kérdés

Pár hónapja már nézelődök a piacon, és összeraktam egy saját listát. A gépet gamingre-videózásra szánom, és annyit még hozzáfűznék, hogy azért nem egy csúcsminőségűt vennék aranyáron, de azért egy jó közép-kategóriásat, amivel felvétel közben is tudok magas grafikán játszani. Ja, és az sem hátrány, ha a gép jó pár évig eltart, és esetleg a későbbi játékokat is tudja futtatni.:)

Processzor: AMD Phenom II X4 965 BOX Black

Alaplap: Gigabyte GA-970A-UD3

Processzorhűtő: Scythe Ninja 3

RAM: 8 Gb Kingston

Videókártya: AMD Radeon HD 7850

Tápegység: Chieftec 500W

Winchester: Westren Digital Caviar Green 1 TB

SSD: [link]

Optikai meghajtó: [link]

Egért és billentyűzetet meg akármelyik műszaki boltban lehet kapni (konkrétan hétvégén voltam a helyi Euronicsban, és ott láttam egy szép wireless csomagot).

Házban és monitorban nem vagyok otthon, azt tudnátok ajánlani? Monitorból egy HD jó lenne, házban meg a jó hűtés, és a zajszűrés lenne fontos.

Persze lehet, hogy a profik egy teljesen üres lapon újrakezdenék, amit én nagy nehezen keresgéltem, de akkor legyetek szívesek megosztani velem. :)

Eléggé kezdő vagyok a témában, de szívesen venném, ha valaki elmagyarázná a gép tervezéssel/összerakással kapcsolatos tudnivalókat. :)

2013. júl. 12. 19:48
 1/8 BM-Striker ***** válasza:

Mennyit költenél rá?

Videózára kell bele egy Avermedia Livegamer, mivel FRAPS és hasonló szofveres megoldások erősen viszzafogják a gépet, és óriási fájlméretet produkálnak.

AVERMEDIA Live Gamer Portable

menny: 1 db +

egységár: 43.957 Ft

termék eltávolításaMSI 970A-G46

egységár: 21.351 Ft

termék eltávolításaAMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition

egységár: 29.794 Ft

termék eltávolításaTOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100

egységár: 15.316 Ft

termék eltávolításaCRUCIAL 8GB SpecTek DDR3 1600MHz CL11 ST102464BA160B.

egységár: 13.641 Ft

termék eltávolításaPOWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE

egységár: 62.083 Ft

termék eltávolításaXIGMATEK Asgard Pro Fekete

egységár: 15.100 Ft

termék eltávolításaCOOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3

egységár: 15.177 Ft

termék eltávolításaLITE-ON iHAS122-04 Fekete OEM

egységár: 4.909 Ft

Kosárban: 9 tétel

Összesen: 221.328 Ft

ipon.hu

Tetszés szerint jühet hozzá ssd és cpu hűtő

[link]

[link]

2013. júl. 12. 20:01
 2/8 BM-Striker ***** válasza:

Monitor:

[link]

[link]

2013. júl. 12. 20:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Mennyire megbízható ez az IPON oldal? Mert én eddig nem használtam, és nem szeretnék pórul járni...

Tényleg kezdő vagyok, senki ne hördüljön fel, de baj, hogy ha egy-két termék gyártójáról sohasem hallottam? Igazából a családban senki sem ért a számítógépekhez, csak a nagybátyám, és vele szoktunk ilyen témákról beszélgetni. Ettől függetlenül ezzel szeretnék foglalkozni, csak eleinte még kell segítség, mint pl. most. :)

Szóval ezek a márkák megbízhatók, jók? meg ahogy elnéztem, Te durván 15 perc alatt jobb configot raktál össze, mint én kb. 2 hónap alatt. :D

2013. júl. 12. 20:41
 4/8 BM-Striker ***** válasza:

Az oldal megbízható.

Próbáltam nem túl drága, de jó minőségű alkatrészeket írni.

2013. júl. 12. 21:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, egyébként kb. ilyen értékben akartam beszerezni a kellékeket. :)
2013. júl. 12. 21:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, az Intel processzorok jobbak az AMD-seknél. Ez igaz, vagy csak városi legenda? Mert ha igen, akkor egy teljesen új listára lesz szükség. :/
2013. júl. 14. 14:30
 7/8 BM-Striker ***** válasza:

Az azonos árú Intel-ek nem jobbak az azonos árú AMD-knél.

Írhattam volna i5-tel is, de játéban nem vennéd észre a különbséget, és úgy az egész 30000-el drágább lenne.

2013. júl. 14. 21:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Ismerősöm szerint ilyen configba erősebb, 600 W-os tápot, és inkább egy 7950-es videokártyát kéne rakni.

Monitornak ezeket ajánlotta:

[link]

[link]

Optikai egységből ő LG-t vagy Samsung-ot venne, és szerinte az SSD nem fontos.

Tudnátok egy javított listaváltozatot mondani? :)

2013. aug. 6. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!