PC-n összeköthetőek a hangkártyák, probléma nélkül?
Van a desktop PC-mbn 2 hangkártya. Szeretnék felvételt készíteni a kimeneti hangról, pl weboldalon flash-es online zenéről. Per pill jobb ötletem nincs erre, mint hogy a beállított hangkártyám kimenetét, valamint a másik hangkártyám bemenetét jack-jack kábellel összekötném.
A kérdése az, nem tesz-e kárt ez valamiben?
És hogy működik-e?
Van egy jó kis hangfelvevő szoftverem, a hangbeállításoknál meg átállítanám az INPUT-ot a másik hangkártyára, LINE IN, vagy INPUT-ként.
Ezzel szerintem nem lenne gond.
De jóval egyszerűbb megoldás, ha a felvevő programodban eleve a kimenetet veszed fel (Wave Out, vagy Stereo Mix, vagy hasonló néven szokott lenni). Vagy nem látsz ilyesmi lehetőséget?
Sajnos nem látok, keresgéltem is ilyesmi opciót. Linuxot használok windows helyett, ami sokkal stabilabb, biztonságosabb a win-hez képest, viszont audio téren az adott linuxdisztró, amit használok, nem a legelőnyösebb, viszont az egyik legismertebb.
Na most, a win progik egy része hibátlanul fut linux-on, emulátor-félével (wine), kivéve pl. a legtöbb win-es (és linux-os) audio hangfelvevő alkalmazás... :(
Szerencsére a windows-os AudioGrabber hangfelvétel készítő app (egy régi verziója) kiválóan fut rajta. De ezen nincs az általad említett opció...
Az AudioGrabber-en line-in panel van csak, legalábbis ezen a régi verzión.
Ha tudsz ajánlani win-es hangfelvevőket, esetleg megpróbálom, csak aggódom, nehogy bekavarjon a linux-ba.
Az Audacity-nek van elvileg Linux-os verziója. Szerintem nagyon jó kis hangszerkesztő program.
Tehát windows-os érdekel, hátha épp megy wine emulátoron linux disztrómon, de még ez esetben is meggondolom... Egy régi, windows-os AduiGrabber remekül fut, és semmi gubancot nem okozott linuxomon, mázlimra.
Csak hogy sajnos ezen a (régi) AudioGrabber (verzió)n nincs jelfelvételi funkció - kimeneti hangról. Csak bemenetiről.
Tudtommal ha az egyik hangkártyád kimenetét rákötöd ugyanazon kártya bemenetére, akkor is jó lesz. Amit te írtál az is jó lesz, ha tud egyszerre mindkettő működni.
De grat, hogy Linuxot használsz! Én is szeretnék átváltani, de sok olyan programot használok, ami Windows alatt megy csak el :´(
Kedves előző, neked is köszi a választ! Lehet, h most már meg merem próbálni legalábbis két hangkártyát összekötve, mert többen is javasolják, de még más forrásból is megérdeklődöm előbb.
A linux kapcsán jó hírem van. :) Bevett szokás sokaknak, pl nálam is ,hogy egyik partícióra, vagy egyik merevlemezre windows-ot, másikra linuxot rak a user. :) Érdemes a win-t telepiteni előbb, ha azonos hdd-re szánod, mert így nem kell utólag grub-bal bajlódni, ami ugyebár a rendszerindítás választására hivatott "mini menü". :)
A linux alatt ráadásul számos windows applikáció remekül fut! Igaz, a legtöbb nem tökéletesen. Kevés média app és játék app megy linuxon, ami windows-os (exe kiterjesztésű).
Na de épp ezért nyerő, hogy telepíted mindkét op.rendszert. :) Egyszer egyiket használod, másszor a másikat, mikor melyiket szeretnéd éppen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!