Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop-e vagy asztali gép-e?

Laptop-e vagy asztali gép-e?

Figyelt kérdés
Szeretnék új gépet venni, csak nem tudom melyik érné meg jobban. Laptopbol találtam egy ASUS N76 (i7es proci, 8gb ddr3, 750 hdd, 2gb nvidia videokartya, 17,3" képernyő, bang and olufsen hangszóró és mélynyomó). Ezt a gépet durván 200e és 250e között tudnám megvenni. Ha hasonló konfigurációt szeretnék összehozni asztali gépből (minden tartozékot beleértve mint pl monitor, gépház), azt meg tudnám úszni olcsóbban? Előre is köszi a válaszokat!

2013. júl. 10. 18:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát azonos áron (200-250) "monitor+gép" változat jobban megéri. Jobb gépet lehet kihozni.
2013. júl. 10. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Mire használnád???
2013. júl. 10. 18:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Sztem az a kérdés, hogy hurcolászni akarod rendszeresen, vagy nem?

Ha nem, akkor mindenféleképp asztalit.

Mert a laptop:

- drágábbra jön ki egy hasonló konfig, mint asztalinál, és mégsem éri el annak teljesítményét (főleg vga)

- hűtése mindig problémásabb

- 17" a 22"os világban...?

- 750gigás vinyó, amikor terásak vannak?

2013. júl. 10. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért laptopnál vedd figyelembe, hogy a videokártya NEM a klasszikus dedikált, hanem először az I7 prociba integrált kártyát veszi alapul! Ha a játék elsődleges videokártyát néz csak, akkor már el sem fog indulni, mivel

mindegy, mit csinálsz (BIOS modding most nem játszik), az "alaplapi" videokártya lesz az elsődleges.

Kevés gyártó engedi csak a dedikáltat használni.

Tehát ha játszani is akarsz, akkor a 200-250e ft-os laptopokat felejtsd el, mert csak a nyűg van velük :)

2013. júl. 10. 19:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg gépészes 3D-s tervező programokat raknék rá, valamint olyan programokat, amikkel plc-ket tudok programozni, és azt szeretném, hogy ezek probléma nélkül fussanak rajta, tehát a 8gb ram és az i7es procersszor, az szinte alapfeltétel. Hordozhatóság sem egy utolsó szempont, de ha 200e-ből ki tudok hozni, egy sokkal jobb gépet monitorral, billentyűzettel, egérrel stb.-vel, akkor szemet hunyhatok felette, de azért mégis jobb lenne ha tudnám hordozni, főleg a programozás miatt. Esetleg ha tudtok más laptopot ajánlani, akkor akár az is megfelelhet. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 11. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

ebben még ssd is van :D

2013. júl. 12. 16:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja, ez nem rossz, de az érintő képernyő egy laptopba szerintem a legfeleslegesebb dolog. Azóta nézegettem más laptopokat Samsungokat meg Dell-eket. A Dell Latitude gépei elég komolyak. Nektek mik a véleményetek róluk?
2013. júl. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!