A vga kártya gyártók/típusok hogy is vannak, ki melyiket gyártja/forgalmazza?
Pl. a Gigabyte oldalán fel van sorolva NVidia GeForce, meg ATI Radeon. Akkor ezeket mind a Gigabyte gyártja? AMD Radeon néven is láttam már az AMD oldalán, szóval nem értem, ki kivel van. Pl. azt hittem eddig, hogy az ATI egy külön cég. :(
Köszönöm!
Jelenleg két nagy cég foglakozik grafikus chipek gyártásával és fejlesztésével asztali vonalon, az Nvidia és az Amd. Ati mint cég már régóta nem létezik, az Amd megvette jópár éve.
A különféle gyártók, úgymint Gigabyte, Sapphire, Msi etc. megveszik ezeket a legyártott chipeket és vagy terveznek hozzá saját áramkört vagy pedig az Amd/Nvidia referenciái alapján gyártanak egy teljesen gyári megoldást.
Áá, értem. Szóval akkor a Gigabyte oldalán azért vannak Nvidia GeForce és ATI Radeon kártyák, mert az Nvidia és AMD chipekre épülő kártyákról van szó.
Szóval ha valahol pl. GeForce vagy Radeon szerepel, akkor az annyit jelent, hogy Nvidia vagy AMD chipre épülő kártya?
Remélem jól értem. Köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!