Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A hőkezelő paszta hiánya...

A hőkezelő paszta hiánya mennyiben befolyásolja egy laptop melegedését?

Figyelt kérdés
Adott egy Lenovo y560 notebook. Alap esetben 65 fok körül mozog a hőmérséklete. Ha bármilyen kicsit erőforrás-igényesebb programot elindítok 10 másodperc alatt 95 fok körüli értékre melegszik. Nem rég volt tisztítva, viszont tisztításnál észrevettem, hogy nagyon minimális hőkezelő paszta maradt a chipeken.

2013. júl. 10. 07:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Az hővezető paszta....

Kell hogy legyen rajta, azon kívül lehet hogy kellene egy hűtőpad hozzá.

2013. júl. 10. 07:45
 2/9 A kérdező kommentje:
A hűtő rendben, de arra vagyok kíváncsi, hogy maga a hővezető paszta hiánya okozhat-e ilyen mértékű melegedést. Mert szerintem ennyire nem kéne, hogy befolyásolja. A másik, hogy kicsit tartok attól, hogyha pótlom a pasztát akkor ugyan ez a probléma megmarad .Akkor viszont csak hardveres gondja lehet, nem? Egyébként köszönöm a gyors választ:)
2013. júl. 10. 07:58
 3/9 A kérdező kommentje:
A hiányt úgy értettem, hogy nagyon minimális ami rajta maradt.
2013. júl. 10. 08:02
 4/9 anonim ***** válasza:

A pasztának annyi a szerepe, hogy biztosítsa, hogy a mag teljes felületével érintkezzen a hűtővel.

Így lényegében nincs szükség olyan szintű felületi megmunkálásra, ami segédanyag nélkül is biztosítja ugyanezt.

Akkor is melegszik, ha csak akkumulátorról megy, vagy "csak" az elektromos hálózatra csatlakoztatva?

2013. júl. 10. 08:28
 5/9 anti paladin ***** válasza:
100%

Jézusom.

Hővezető paszta nélkül szinte garantált a túlmelegedés... (a felület megmunkálásának minősége paszta nélkül nem oszt-szoroz, ez tapasztalat egy scythe bordával aminek a felülete szó szerint tükörré lett polírozva).

A pasztázás jó eséllyel lejjebb viszi a hőmésrékletet. Érdemesebb ezzel kezdeni mint mindenféle összesküvés elméletek felállításával.

2013. júl. 10. 08:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan nagyon kevés hűtőpaszta van a hűtő és a mag között, mivel a felesleg kiszorul közülük és csak egy nagyon vékony film marad.

A Lenovo support a hűtőrendszer tisztításán túl a hálózati adapter ellenőrzését és az illesztőprogramok frissítését javasolja.

[link]

2013. júl. 10. 08:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, sajnos töltővel és akksival használva is ugyanaz a helyzet. Igazából az volt a furcsa, hogy egy élményindex lekérdezésnél melegedett fel ennyire:D
2013. júl. 10. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Így legalább már tudod, hogy a hálózati adaptered rendben van.

Akkor jöhet a driverek frissítése.

2013. júl. 10. 09:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Iszonyat sok alapnál az a 65:S

Nekem lenovo ideapad y500am van,1 óra bioshock ultra beállításokkal után is csak 56fok körül volt a hőmérséklet

2013. aug. 5. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!