Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 8 Memória kezelési...

Windows 8 Memória kezelési hiba? (DDR2 - DDR3)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom közületek találkozott-e valaki azzal hogy

a Windows 8 rendszer DDR2-esnek látja a DDR3-as memóriát??

pontosabban a 1066mhz-s DDR3 ast látja 667-es DDR2-esnek... egyik rendszernél se volt ilyen még.. a Mac OS X is simán felismerte és tudta hogy DDR3 asak a memók...

Valaki tud erre valami megoldást??

Előre is köszi!

2013. júl. 6. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
És ennek mi a gyakorlati jelentősége? Illetve, hol látod, hogy milyen típusúnak ismeri fel?
2013. júl. 6. 22:04
 2/12 A kérdező kommentje:
gondolom, lassabb így a memória.. mintha teljes sebességgel menne.. CTRL+ALT+DEL ---> Teljesítmény ---> Memória. és ott írja. de egyébként a CPU-Z is ugyan azt írja... :/
2013. júl. 6. 22:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Nézd meg a BIOS-t

Nekem ASROCK n68c-gs FX nel nemvolt maxra állítva a sebesség és ezért nem is akarta fellökni a win8-at mindig valami fura hibaüzit dobott, de miután beállítottam a BIOS-ban annyira amennyi szépen megyen.

2013. júl. 6. 22:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Sajnos az nem igen fog menni.. BIOS van.. de mivel laptop, ezért a frekvenciákkal nem lehet játszadozni.. beállítási lehetőség sincs sajnos rá :( ha lenne tudnám mi a teendő :/ de így tanácstalan vagyok.. hogy mi okozza ezt...
2013. júl. 6. 22:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Arra akartam kilyukadni, hogy a memóriát nem a Windows kezeli (ebből a szempontból), nem tudja konfigurálni, hogy milyen sebességgel menjen, ezt BIOS-ból lehet csak megtenni.
2013. júl. 6. 22:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Igazad van. Nem is figyeltem még fel rá. Nekem is DDR3 1333 van és 667Mhz-nek látja a Feladatkezelő. Viszont én Aida64-et használok és az gond nélkül felismeri a memóriát. Megoldást nem tudom, de utána fogok olvasni, biztos sokan találkoztak már vele.
2013. júl. 6. 22:39
 7/12 A kérdező kommentje:
az AIDA meg Everest stb igen fel ismeri.. mert megtudja állapítani milyen memóriák vannak a gépbe.. de az már más tészta hogy azt hogyan használja a windows :S kicsit fura..
2013. júl. 6. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Most esik le, hogy te MacBookról beszélsz. Ugye bootcamp? Ennél ne foglalkozz ilyenekkel, MB-kben nem teljesen szabványos EFI van, lehet ez kavar be a dolgokba. Abban biztos lehetsz, hogy a Windows nem konfigurálgatja át a memóriát (pláne nem DDR2-vé, ez nem így működik), mindenesetre furcsa, hogy másnak látja a CPU-Z is (ugye legfrissebb verzió?), ha jól rémlik, nekem jól ismerte fel.
2013. júl. 6. 22:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem nem MacBook :) (szép is lenne :D) ez egy sima Fujitsu Siemens Celsius H270 nevű laptop, ami OS X futtatására is jó :) mert szinte megegyezik a MacBook Pro 5,1 el.
2013. júl. 6. 22:47
 10/12 A kérdező kommentje:

az OS X et azért írtam, mert azt mégse erre gyártották.. még is fel ismeri szépen -->

[link]

2013. júl. 6. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!