Szeretnek ventilatorokat venni a gephazba csak nem vagyok 1-2 dologal tisztaban?!
Létezik molex --> 3 pin fan átalakító így akár közvetlenül a tápra tudod kötni a ventilátort. Ezt már lehet venni 1-2 szár forintért.
Viszont nem túl szerencsés, mert így mindig max fordulaton fog üzemelni a ventilátor.
A legjobb választás, ha a fordulatszám szabályzást az alaplapra bízod. Ugyanis minden alaplapon van min 1-2 SYS_FAN csatlakozható és a komolyabb alaplapok ezt automatikusan szabályozzák, ha beállítod.
Ha nincs szabályzó rendszer az alaplapon, vagy csak túl kevés a SYS_FAN csatlakozó érdemes valami, valamilyen front paneles szabályzót venni.
Hat van a gephazon ilyen szabajzo:
De ha tapba kotom akkor is tudom oket szabajozni ezzel a szabajzoval nem? Mert csak a 2 alap ventilator van jelenleg es igy 50C fok kozott mozog a proci es le akarom vinni egy 40-45C fokra :)
"De ha tapba kotom akkor is tudom oket szabajozni ezzel a szabajzoval nem?" Nem mart az a tápra lesz kötve nem pedig a szabályzóra. Azzal csak a 2 db gyárit szabályozhatod.
Az ilyen komoly gyári hűtéssel rendelkező házikat gyárilag úgy tervezik, hogy kicsapják magukból a meleg levegőt.
50 °C amúgy is jónak tekinthető terhelés alatt. Ha lejjebb akarod vinni, akkor inkább hatékonyabb processzor hűtőre lesz szükség szerintem.
Jobb pricesszor huto is lesz de azert akarok most 3 ventilatort tenni bele (1 ventilator alul a tap melett felfele iranyulo levego, 2 ventilator fent az alaplap felett ugyanugy felfele iranyulo levego) Hogy megjobban jarjon benne a levego :)
Proci hut meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!