Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ásványi olajba merített PC?

Ásványi olajba merített PC?

Figyelt kérdés

sok videót látok a neten, hogy sokan ásványi olajba merítik alaplapjukat táppal együtt, és érdekelne a véleményetek, mert felmerült bennem pár kérdés:

1.: eddig úgy tudtam, hogy az olaj nagyon pocsék hővezető, akkor ez baromság?

2.: kb mennyibe kerül az ásványi olaj?

3.: eddigi tudásom szerint az olaj szépen lassan elcsemegézgeti a műanyagot, ebben az esetben egy műanyag felfogatású CPU hűtőborda (van ami nem műanyag?!) pér nap-hét-hónap után leugrana mint a fene, mikor elengedi az egyik felfogató pöcök/kampó/akármi, az ásványi olaj nem szereti a műanyagot, vagy fennáll ez a probléma?

2013. júl. 2. 23:13
1 2
 11/16 anonim válasza:
De kidobni se érdemes a ventit. Majd ha az olaj megette teszel rá vasventit.
2013. júl. 7. 09:33
 12/16 A kérdező kommentje:
nem, ha az olaj már eszi a ventit, helybe szedem ki belőle a gépet, mert az károsítaná a kábelek szigetelését és a processzor rögzítőjét, nem utolső szorban az összes jumpert, ram aljzatot és PCI/PCIe aljzatot is. meg természetesen minden műanyagot, ha jol tudom, minden IC műanyaggal van bevonva.
2013. júl. 8. 06:38
 13/16 anonim válasza:
Akkor ez jó teszt. ha cakkosodni kezd a venti akkor ki kell szedni a PCt
2013. júl. 8. 08:14
 14/16 A kérdező kommentje:
milyen hatások várhatóak, ha ásványi olaj helyett növényi olajat használok? kb 10-ed annyiba kerül, és a hővezetése is jobb, bár kicsit sárga, de az nem is lenne baj. nincs valakinek ötlete, hogy miért használják az ásványi olajat sokkal többen, ha egyszer technikai adatok szerint a növényi jobb? vagy van valami olyan hátránya, amiről én nem tudok? az a baj, hogy Magyarországon, ahogy látom, még egyáltalán nincs elterjedőben a dolog, és így csak angolul találok teszteket, ha találok egyáltalán.
2013. okt. 26. 03:24
 15/16 tomy88trance ***** válasza:
Ez engem is érdekelne,ha még aktuális :) Nekem is 8600Gt-m van :D meg 1.8as core2 procim, azt érdemes lenne húzni? lehet-e egyáltalán? meg 2giga ramom van még :| :D
2014. okt. 31. 15:11
 16/16 A kérdező kommentje:
az úgy 1 ideje elavult konfigutáció, de meg lehet próbálni. a procit nem tudod húzni (meglehetősen nagy valószínűséggel), csak az FSB órajelen tudsz kicsit emelni, de ha túlzásba viszed, elszáll a RAM is, a vinyó is, de talán a vidikártya se éli túl. Szóval ha egy mód van rá, inkább proci csere, akár alaplappal együtt, de a RAM bővítés talán többet javíthat a gép teljesítményén (már ha teljesítménybeli problémák vannak). Amúgy ha gondolod, alapos takarítás után belelógathatod akváriumnyi olajba, szép berendezéssel és kis világítással jól fog kinézni :D
2014. nov. 5. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!