Miért van itt a hardver részlegen ez a Sapphire, Asus őrület, ha AMD kártyáról van szó?
Ez a kettő a legmegbízhatóbb gyártó szerintem, bár az Asusnak az árárért eggyel jobbat lehet venni más gyártótól.
Amúgy a Gigabyte meg az MSI is érti a dolgát.
Jó kérdés. Általában elmondható, hogy egyik gyártótól sem vennék referencia hűtős megoldást, mert mindegyiknél gyenge. :D
Utána jön az, hogy lehet a Sapphire megbízható gyártója az ATI/AMD-nek, de még mindig olyan pasztát használnak ami 6-12 hónap alatt beszárad. Ettől én még szívesen megveszem, de legtöbb user nem fog rajta hűtőt barkácsolni pasztacsere miatt. Szegény MSI-ről anno elhíresztelték (jogosan), hogy volt rossz szériája. Az igazság persze az, hogy az ÖSSZES gyártónak volt ilyenje, nem is egyszer.
Amúgy Powercolor-t itthon nem fényezik, pedig a saját megoldásai mindig elég jók voltak.
A HIS-t meg azért nem ajánlgatják mert évekig nem lehetett itthon hivatalosan kapni. Most kezd vissza szivárogni, pedig egy időben azt fényezte összes hazai újság.
Mondjuk én Sapphire-t meg pár másik márkát a 2 év garancia miatt nem ajánlanék, ha már Asus, MSI, GigaByte 3 évet ad. A HIS-nél már elgondolkodnék, mert szvsz jobb a többinél, mert az is csak 2 év garanciás. (Ugye az EU-ban 2 évnél kevesebbet nem lehet adni számítógép főalkatrészeire.)
Egyébként nem fórumokban érdemes keresni az igazságot, mert idehaza ott is csak azt fényezik, amit a hazai nagykerek "nyomatnak" és marketingelnek, hazai újságokban szintén.
Szerintem a legmegbízhatóbbak ilyen szempontból a német és skandináv HW oldalak tesztjei vagy ottani papírújságoké. Azért ami márkát sűrűn tesztelnek, az nem szokott annyira rossz lenni.
Amúgy bocs a Sapphire fikázásért, de az X1650XT-t leszámítva az összes kártyám tőlük volt és tuti fix mindet pasztázgatni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!