Az elmúlt hetekben egy paranormális jelenségre lettem figyelmes. Van egy 5.1-es rendszerem a számítógépemhez csatlakoztatva. A gép semmit nem csinál, nem megy semmilyen zene, és a hangszóró egyet gondol, és valami idegen nyelvű rádióadást kezd el sugározni. Ha lekapcsolom a netet akkor is. Ha a szatelit hangerőszabályzóját feljebb tekerem, akkor elhallgat. Ha vissza le, akkor ismét szól. Eleinte azt hittem, hogy én vagyok a bolond, de most már az egész család a titok kulcsát keresi. Köszi előre is a választ! :)
valószínú hogy valami rádióadó zavar be neki mert ezek a hullámok egy mágneses teret képeznek ezért szokták fém dobozba tenni a jó minőségű erősítöket mert a fém nemcsak vasz hanem árnyékol is
2013. júl. 1. 20:44
2/8 anonim válasza:
"paranormális jelenségre lettem figyelmes."
ebben semmi paranormális dolog nincs.
Ha konkrétan megmondod mik vannak a hálózatra kötve, (ez a szatelit erősítő nekem nem tiszta pontosan, hogy miért jött most képve..) Akkor megmondom miért van.
Ez szimpla elektromágneses interferencia.
Gondolom a szatelit erősítője kósza jeleket erősít fel(cseh, vagy szlovák rádió adó) amit aztán szór, mint állat, az 5.1-ed hangszóróin meg csomó felesleges kábel van, kilométer hosszan, így indukálódik benne némi idegen jel.
2013. júl. 1. 20:44
3/8 anonim válasza:
Ez nem akkor van, amikor valaki telefonál és a jel bezavar? De szerintem nem akkora titok ez, nem nagyon tudok olyan emberről, aki ezt ne ismerné...
2013. júl. 1. 21:09
4/8 anonim válasza:
Rendesen kiépített hangrendszerek mellett nincs ilyen amúgy. Csak ha túl hosszú aszimmetrikus jelvezetés van.
Pl hosszú hangszóró kábelek, meg a sok sz.r RCA-s kábel. abból 1 métert is vétek kitenni. Nem erre van kitalálva.
Szimmetrikus leválasztással, megfelelő kábelen vezetve 50km-re is el lehet vinni a hangot külső zajok szedése nélkül.
2013. júl. 1. 21:26
5/8 stkhgpre válasza:
nekem a laptopom mindenféle hangtechnika nélkül csinálja ezt. csak a beépített hangszórói vannak. szerintetek???
2013. júl. 26. 10:06
6/8 A kérdező kommentje:
Na akkor az már valóban paranormális. :D Hát nekem 3 db három és feles jack megy a hangkártyába. Annak a másik 3 vége meg a mélynyomóba. A mai napig hallom ezeket a hangokat. De csak este. És ezek nem fémdobozok. Ilyen műanyag vacaknak néz ki. Még 6 évvel ezelőtt vettem 20k-ért. Logitech.
2013. júl. 26. 21:44
7/8 stkhgpre válasza:
neked is egyszer valami orosz, másokor magyar reklám vagy hasolnó, rádióra emlékeztető szólal meg? én futattam vírusírtót semmi.Hangkeverőben is csak egy ikon látszik nevet a programnak nem ír ki. Folyamatok és szolgáltatások között semmi...Remek erre ébredni ha estére bekapcsolva hagyom a laptopom :D De nincs semmi ötletetek, h mi lehet?
2013. aug. 1. 03:15
8/8 anonim válasza:
Sok az aszimmetrikus kábel a rendszerben.
Ez az oka.
Nekem minden(ami csak lehet) szimmetrikusan megy(egyelőre csak elektromosan szimmetrizálva, nem trafóval leválasztva), a végfok háza fém, le van földelve, a toroid közepére.
Ha a mobilomat hozzáb_szom se ad ki nem kívánt hangot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!