Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a konfig tökéletes lenne?

Ez a konfig tökéletes lenne?

Figyelt kérdés

Ez a gép, úgy mond "otthoni szerver" lenne. Torrent, film, zene, képek tárolása történne rajta, és ezt érném el a többi eszközzel (PC, tablet, laptop, TV) hálózatról. Fontos, hogy csendes legyen, mert 24/7-ben fog menni.

AMD A10-6800K 4.10GHz FM2 BOX --> 36.466 Ft

ASROCK FM2A85X Extreme6 --> 29.361 Ft

COOLERMASTER Hyper T4 --> 8.985 Ft

COOLERMASTER R4-EXBB-20PK-R0 --> 4.483 Ft

COOLERMASTER RC-551-KKN1 Silencio 551 --> 21.133 Ft

KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT --> 21.946 Ft

LG GH24NS95 fekete --> 5.372 Ft

SAMSUNG 128GB SATA3 2,5" 840 Pro --> 32.363 Ft

SEASONIC G Series 450 --> 28.480 Ft

5 x WD 3TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 (RAID5=12TB) --> 163.728 Ft

Összesen: 352.317 Ft

2013. júl. 1. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért lehetne spórolni, ha inkább csak egy sima 840-est tennél bele Pro helyett.
2013. júl. 1. 12:03
 2/7 A kérdező kommentje:
az a +12 ezer ft már nem vág földhöz
2013. júl. 1. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg gyengébb APU is elég lenne ha csak szervernek használnád.
2013. júl. 1. 12:12
 4/7 A kérdező kommentje:
azért tettem bele ezt, mert nem 2 évre terveztem, hanem amíg elmegy, vagy amíg támogatja majd az újonnan megjelenő OS-eket.
2013. júl. 1. 12:13
 5/7 anonim válasza:

De mi a célod a kérdéssel? Ha nem akarsz spórolni, nem akarsz nagyobb teljesítményt, nem akarsz rajta változtatni, akkor miben tudunk segíteni?

Az én véleményem az (max nem veszed figyelembe), hogy egy kiszolgálónál sokkal fontosabb egy normális alaplap és egy normális chipstet, mint a proci és -jelen esetben- a 8G RAM. Tehát első körben dobd ki az alaplapot és tegyél bele valami rendeset. Ha ezt egy célgépnek szánod kizárólag hálózati kiszolgálásra, akkor szerintem teljesen felesleges bele SSd is. Ha már puccosra csinálod, vegyél bele egy HW raid kártyát (mármint tisztességeset, nem 10-20ezer forintos szart) és úgy csinálj raid5-öt (vagy bármi mást) a vinyókból. Na az tényleg dob a gépeden egy nagyot.

Egyébként szerintem a vinyók jók, és az is jó, hogy minőségi alkatrészeket használsz. A csendességhez (főleg ennyi vinyóval) nagyban hozzájárul egy masszív ház. Ezt a házat sajnos nem ismerem. Esetleg érdemes azt megfontolni, hogy kicseréled egy olyan házra, amiben soksok 5.25-ös hely van és úgy teszed be a vinyókat, hogy gumis rezgéscsillapítós átlakítón keresztül csatlakozzanak a házhoz. Na ez még marhasokat számít. Ennél a gépnél szerintem egyértelműen hangosabbak lesznek a vinyók mint a ventik.

Szóval röviden válaszolva a kérdésedre: Szerintem messze van ez a tökéletestől. Kisebb proci, kevesebb ram, ssd nem kell, viszont jobb alaplap, raid kártya és másik ház igen. Vagy raid kártya nélkül, és akkor olcsóbban megúszod.

Esetleg ha gigabiten fogod használni, nem árt egy tisztességes hálózati kártya sem (valami intel pro például) az integrált helyett. Jót tehet a procihasználatnak is.

2013. júl. 2. 08:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a véleményed, ha megkérhetlek akkor dobnál össze egy olyat, amit te mondtál. A raid kártyákat egyáltalán nem ismerem, h melyik jó, vagy rossz.
2013. júl. 2. 09:25
 7/7 anonim válasza:

Bocs, azóta nem jártam erre. Én szeretem az IBM raid kártyákat. Szerintem ár/érték arányban jók.

[link]

Aktuálisan nem vagyok olyan helyzetben hogy túl sok alaplapot válogassak, de talán egy GIGABYTE FM2 F2A85X-UP4 AMD A85X jó választás lehet.

A többit kb leírtam korábban :)

2013. júl. 3. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!