Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes használt hardvert venni?

Érdemes használt hardvert venni?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy kezd szétmenni a DDR3-as Ati Radeon 4850-es videókártyám, viszont nem igen bírt ki se a mostani, se a régebbi 2-3 évet.

Gondoltam veszek használtat, de arra jutottam, h az ugyanígy szét fog menni.

Mi a véleményetek a dologról?

Milyen használt alkatrészeket lehet érdemes megvenni?

Kinéztem egy Socket G34-es alaplapot és intel I7-es procit pár 60 ezres rammal és Ati Radeon 7890 HD videó kártyával.

Azt tudni érdemes, hogy napi 8-10-órát simán megy a gépem és annyit játszok is rajta.

Szóval én úgy látom, hogy procit, meg videókarit nem érdemes venni használtan max alaplapot, ramot.

Ti mit gondoltok erről?

Valamint vízhűtéssel szeretném megoldani a hűtést, mert most is 120 fok feletti a videó kártya hőmérséklete, pedig nem játszok rajta, a ventilátor is működik rajta.

Nem értem miért mennek ilyen hamar tönkre a procik és videó kártyák.

Egyébként processzornál, ha kevés az L2 memóriája, illetve nincs L1,L3,L4 az probléma?

[link]

Ezt a procit néztem ki.

[link]

Ilyen videókártyával, amiből 2-őt akarok venni

[link]

Ezzel az alaplappal

[link]

Ilyen ramokkal

Ti mit gondoltok erről az összeállításról?

2013. júl. 1. 10:34
 1/10 Teno ***** válasza:
Hát h fölösleges 2db 7850, akkor vegyél egy darab 7970-et, meg a 2400MHZ-s ramok is fölöslegesek dVGA mellé, persze ahogy nézem van pénz, szóval ez a Te döntésed
2013. júl. 1. 10:56
 2/10 Rasta Joint ***** válasza:
Ha csak játékra használod, akkor tök felesleges i7, és ilyen drága alaplap, valamint a 16GB RAM-ot közel sem használnád ki. Egy Ivy Brdige i5, vagy egy Haswell i5 is bőven megfelelő játékra, az i7 és i5 közötti különbség nem játékokban jön elő. 2db HD7850 meg nem jó választás, inkább egy darab HD7970.
2013. júl. 1. 11:00
 3/10 anti paladin ***** válasza:

L1 cache mindegyikben van.

A különböző szintű cache-ek mérete/megléte alapján nem érdemes procit osztályozni, összteljesítmény alapján kell rangsorolni. Pl. i3 l3 cache-sel kb ugyanannyit tud mint egy 4 magos/két modulos fm2-es proci/apu l3 nélkül.

2013. júl. 1. 11:08
 4/10 anonim ***** válasza:
60 ezer ram-ra??? Uram atyám. Inkább hagyd, hogy valaki írjon neked egy konfigot, mert ez így nagyon nem lesz jó. De egy keretet is adhatnál, hogy mennyid van rá.
2013. júl. 1. 11:10
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát 150-200 rugót szánok rá :-)

Persze így többe kerülne, mert újak a cuccok a piacon, de majd lemegy az áruk :-)

Am valaki magyarázza már el, hogy mit érdemes nézni vásárlásnál.

Vegyük pl a videókártyát.

Tudom, hogy számít hogy hány gigás és a bit is számít, hogy 256 vagy több.

A grafikus memória és grafikus chip sebessége számít valamit?

[link]

Ennek a karinak 2 slot a nagysága?

Belefér egy ATX házba?

Egy ilyen proci

[link]

Elvileg 8 magos adm és 4 ghz magonként.

Számít-e ennél a gyorsítótár mérete, stb?

Ha egy ilyen

[link]

2 slotos alaplapra ráraknám a fenti vidikarit mind a 2 slotot elfoglalná?

Egyébként az a 2 slotos videókártya, amiben 2 ventilátor van? Mert valahogy kisebbnek nézett ki amit én választottam.

Akkor ha az 1 slotos akkor bele rakhatom esetleg a régebbi vidikarimat is, hogy még erősebb legyen a gép és csökkentsem az 1 vidikari kihasználását, hogy később füstöljön el?

Ezt a ramot

[link]

néztem ki.

Ezt a most összeállított konfigot most is megtudnám venni.

Szerintetek érdemes-e kétszer, háromszor annyit kiperkálni az elsőnek leírt konfigért?

Vagy válasszam azt, amit most leírtam?

Ja és úgy szeretném megoldani, hogy a proci és vidikari, ram és hdd is vízhűtéssel menjen.

Ha van ventilátor a vidikariba beleépítve, akkor hogy rakjam rá arra még a vízhűtést?

Azért akarnék arra is rakni, mert már 1-2 év alatt elfüstöl 1 videókártyám és eddig csak a hagyományos hűtés volt és alapjáratok 120 fok fölötti a hője.

A jelenlegi konfigom:

-Q9550 proci 4 magos 2,9 ghz 12 mega gyorsítótár

-6gb 800mhz-s ddr2-es ram

-2 hdd

-Ati radeon 4850 512-es vidikari

Szóval szerintetek mennyivel lenne jobb, gyorsabb az a 2 konfig amit leírtam?

Másrészt ezt a mostanit mennyiért tudnám házzal, mindennel együtt elpasszolni.

A 2. konfig mennyiből jönne ki, ha mindent vennék újonnan?

Milyen házba férne el a sok vízhűtés? Torony?

Ja és olyan hangkártyát szeretnék venni, amibe egyszerre jack 3.5 és 6.3-as dugaszt is bele tudok rakni.

A gitárnak akarom az egyiket, hogy ne kelljen átalakító, a másikat pedig a hangfalnak :-)

Jó sok hülyeséget leírtam valószínűleg, azért ne akadjatok ki nagyon :-)

2013. júl. 1. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:

ha játékra kell mindenképp így vedd:

Alaplap ASUS M5A97 R2.0 1 db 22.089 Ft

Processzor AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition 1 db 28.816 Ft

Memória VERITECH 8GB DDR3 1333MHz 1 db 15.354 Ft

Videókártya SAPPHIRE 11197-03-40G HD7970 3GB GDDR5 OC BOOST PCIE 1 db 102.488 Ft

Merevlemez TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050 1 db 12.789 Ft

Ház SHARKOON Vaya 1 db 8.763 Ft

Táp FSP Raider 550 1 db 16.104 Ft

Összesen: 206.403 Ft

2013. júl. 1. 22:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Ezek szerint a videókártya szerepe jóval nagyobb, mint a többi alkatrésznek?

Eddig én mindig a processzort és a ramokat tartottam elsődlegesnek, a videókártyát meg kevésbé fontosnak.

2013. júl. 2. 10:24
 8/10 A kérdező kommentje:

Azt magyarázd már el nekem, hogy miért ne vegyek +20 rugóért egy 8 magos procit, aminek az órajele nem 3,5 hanem 4 GHZ és miért vegyek 1633 akárhány mhz-s ramot, amikor vehetek erősebbet is?

Egyébként a vízhűtéssel mi a helyzet?

Azt senki nem írta le, hogy működik és hogy befér-e a házba.

Azt sem értem, hogy minek vegyek 2xer annyiért egy picivel jobb videókártyát, amikor 2-3 év alatt tönkremegy mindegyik?

Hó látom, hogy 1 gigával többet bír, de a felbontása 2500*1600-as, míg a másik akár 4600*2500 at is bír.

Igaz nincs az a monitor, ami azt megjelenítené, de ha rákötöm a fullHD tv-mre hdmi kábellel akkor az úgy jó lesz nem? XD

2013. júl. 2. 10:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Azt magyarázd már el nekem, hogy miért ne vegyek +20 rugóért egy 8 magos procit, aminek az órajele nem 3,5 hanem 4 GHZ és miért vegyek 1633 akárhány mhz-s ramot, amikor vehetek erősebbet is?

Egyébként a vízhűtéssel mi a helyzet?

Azt senki nem írta le, hogy működik és hogy befér-e a házba.

Azt sem értem, hogy minek vegyek 2xer annyiért egy picivel jobb videókártyát, amikor 2-3 év alatt tönkremegy mindegyik?

Hó látom, hogy 1 gigával többet bír, de a felbontása 2500*1600-as, míg a másik akár 4600*2500 at is bír.

Igaz nincs az a monitor, ami azt megjelenítené, de ha rákötöm a fullHD tv-mre hdmi kábellel akkor az úgy jó lesz nem? XD"

Minek neked 8 magos proci, amikor szinte nincs is olyan program, ami kihasználná? Az meg, hogy 3,5 vagy 4Ghz nem sokat árul el és nem is annyira fontos.

1600Mhz-es ramnál nagyobbat minek vennél, amikor szó szerint semmi hasznod nem lenne belőle, mert egyszerűen nem észlelnéd a különbséget...

2-3 év alatt pedig csak a szarul karbantartott, poros, túlmelegedett kártyák mennek tönkre, hidd el, nekem vannak 6-7 éves kártyáim is, amik tökéletesen működnek. Persze ehhez vagy kéthavonta takarítani kell a gépet.

Neked meg minek olyan kártya, ami 4xxx x 2xxx-et bír? Nem is nagyon tudsz olyan monitort venni!

Hidd el, hogy ha ránk hallgatsz, akkor sokkal jobban jársz, mert az informatikában nem minden annyira egyszerű, mint amilyennek látszik.

2013. júl. 2. 10:40
 10/10 A kérdező kommentje:

Jó, értelek.

De azért gondoltam, hogy az amd-nél erősebbet vennék mert akkor 2 év múlva ha kijön valami játék ami 8 magot is igénybe vesz akkor nem akarok újra 50 ezerért venni.

Mindenesetre így tuti olcsóbban kijönnék a vásárlással.

Mindenképpen vízhűtést akarok venni legalább a procira, mert elég meleg helyen van a gépem, nem nagyon tud szellőzni.

Videó kártya élettartamát is meg akarom hosszabbítani és azért akarok arra is vízhűtést rakni.

A hdd-k is igen melegek, ha megfogom őket elrántom a kezem, mert annyira forrók...

2013. júl. 2. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!