Mért van az hogy a 256 mb ram helyett csak 190et használ a notebookom?
Ott nem a RAM a gond, hanem a vélhetőleg ezer éves integrált videovezérlő.
G.
A BIOS SETUP-ban lehet állítani, hogy az alaplapra integrált videovezérlők mennyi memóriát foglaljanak le a rendszertől. Amit lefoglalsz itt, azt az oprendszer már nem fogja elérhető memóriaként kiírni.
Érdemes ezzel a beállítással játszogatni kicsit, illetve a windowsban a startmenü/beállítások/rendszer/speciális/teljesítmény/"képi hatások, processzorhasználat, memóriahasználat valamint virtuális memóra" panelen a vizuális fülön mindenféle jópofa bigyuszokkal lehet még tán megsímogatni kissé a dolgokat... (Főleg az OPENGL-es proggik esetén szokott ez segíteni pár frame/sec-et.)
Emellett minimum 2GB RAM legyen a gépben, mielőtt nekikezd az ember játszani. Ha alaplapra integrált vidkari, azaz a fő memória rovására fogyaszt, akkor inkább 3Gigára bővíttesd a masinádat.
Ha még ilyenkor is szaggat a játékod, azt a valódi, rendes önálló vidkari hiánya okozza. Az alaplapra integrált dolgokkal szoktak ilyen gondok lenni - notiknál méginkább. Itt hosszú lenne részletezni, de több rendszerszintű oka is van ennek...
Hát #7, szerintem az a laptop, amiben összesen 256 MB RAM-ot raktak, nem igazán fog támogatni gibabájtokat...
G.
>Geniuseus:
>Hát #7, szerintem az a laptop, amiben összesen 256 MB
>RAM-ot raktak, nem igazán fog támogatni gibabájtokat...
Igen, ezt én is sejtettem, mikor írtam. Viszont a válasz így korrekt és azért nem privátban megy, hogy mások is tanulhassanak belőle, ne csak az adott probléma megoldásában próbáljunk segíteni, hanem másoknak is, akik hasonló helyzettel találkoznak. Ez pedig pont ilyen tipuskérdés volt, gyakran belefuthatnak mások is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!