ATI Radeon r5450 1GB ddr3, vajon müködik?
Szóval az a helyzet, hogy barátnőmnek kiment a videókártyája.. el is hívtak magukhoz egy kontár számítógép gurut.. aki kiszedte a hibás kártyát bekapcsolta az integrált kártyát hogy addig működjön a gép. rendelt is nekik neten valami 8000ft-ért egy ATI Radeon r5450 1GB ddr3as kártyát. A barátnőm elmesélte hogy mit csinált a kontár a géppel amikor megjött a kártya. ügyebár van rajta hdmi csatlakozó a monitorjuk meg HD, volt otthon 1 régebbi HDMI kábeljük, de a videókártyára olyan hdmi ment aminek a végén a tüskéknél 1 ilyen vízszintes tüske van " - " ilyen. ez a kontár meg felmelegített 1 tű-t, hogy beleszúrkáljon a kártyába " - " efölé 2 lyukat meg csík alá is kettőt hogy belemenjen az otthon csatlakozó. erre gondolom nem volt jó. elküldte barátnőm nevelőapját hogy vegyen HDMI kábelt... persze a rendeset ami belemegy. szóval 100% hogy nem müködött neki és azért. (kár hogy nem voltam ott..) na mind1, mikor nekem barátnőm ezeket elmondta nem is hittem a fülemnek. végülis aztmondta nekik a szaki hogy működik a kártya de csak az integráltal, mert abból veszi az erőt... (LOL??) elmentem hozzájuk hát persze hogy csak az integrált ment. az új meg csak bevolt oda rakva a hdmire dugva a semmiért. letiltottam az integráltat, próbáltam hdmi kábelen meg sima vga-n.. de meg se nyikkan a kártya... még nem tudtam másik gépbe megnézni.. a kártya PCI-E amit támogat az alaplap. szóval a kérdés: árthatott ez az önfejű szurkálás annyira a kártyának hogy meg se nyikkan?
megjegyzem ezzel a szurkálással elmúlt a 3 év garancia...
garancia ugrott,de nem a dvi kiszurkálása miatt romlott el,ez egy bevett szokás,sokan csinálják,hogy belemenjen a másik típusú DVI is...
az igaz,hogy nem garanciális kártyával kéne...
Ha karin fizikai sérülés van, akkor ihattok rá hideg vizet, nem cserélik ki.
Mondjuk azt se értem mért kellett erőltetni ezt a HDMI -t. A HDMI -s minitorokon minimum van még vagy egy D-SUB vagy egy DVI-D ugyan úgy megfelel a célnak. A kábel meg csak 500 Ft ellentétben egy új kártyának. Én ha megláttam volna ilyen módon barmolja össze a kártyát ott rúgtam volna fel a helyszínen.
Köszi a választ! hát igen.. én is ezt tettem volna ha ott vagyok..
ráadásul ameddig vacakolt vele olyat szólt hogy: rossz ez a monitor és azért nem lehet HD-be nyomatni.. még a laikusak is látják, hogy rá van írva hogy HD TV/MONITOR .. :) áá mindenesetre kipróbálom 1 másik gépbe.. bár valami isteni csoda kéne, hogy megnyikkanjon..:)
az elsőből csinált másodikat..
most így felvilágosodtam, hogy írtál.
ha esetleg rosszul szúrta ki attól hibásodhat a kártya szerinted?
én eddig valószínűleg kevertem őket. :)
megjegyzés: ha a kártya a vga-ba van simán, akkor semmi kép nincs.
ha a DVI-be van, akkor azt írja hogy nincs kábeljel. :)
ezt mit jelenthet pontosan?:)
itengrált levan tíltva, a kártya rendesen behelyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!