Monitort szeretnék vásárolni. Netezésre, filmnézésre, játékra medium beállításokon. Milyent ajánlanátok?
A gépem paraméterei:
AsRock FM2A75 Pro4
AMD Athlon X4 750K
2 x 2 GB RAM 1600
Sapphire HD 7770
A keret max 40.000 Ft
Hallottam erről az IPS paneles új dologról, hogy szebb, jobb, élethűbb.
Itt egy olcsó IPS paneles: http://www.youtube.com/watch?v=5v3WygDNfIo Egyedüli fenntartásom a nagy válaszidő. Az alábbi teszt videóból játék alatt látszik az elmosódás mozgásnál, olyan mintha csóvát húzna maga után a kép.
Betekintési szög sem hat meg: egyedül használom a gépet, nem szokásom oldalról-felülről-alulról nézni a monitoromat
Ha hallgatnád is azt a videót, akkor elmondja hogy teljesen jó játékra is a monitor. És még ebben az alsó árkategóriában is jobb az ips mint a tn panel.
A válaszidő meg tipikusan a parasztvakítás kategória, amivel olcsó monitorokat el lehet sózni "gamer" címszó alatt. Sőt, régen pl 25-30ms-os válaszidőkben nézték a dolgokat.
Itt ez a teszt is, 25ms-ban adja meg:
Ha hallgatnád is azt a videót, akkor elmondja hogy teljesen jó játékra is a monitor. És még ebben az alsó árkategóriában is jobb az ips mint a tn panel.
Meg úgy mellékesen ismerősnek is ilyen monitorja volt, amit most öcsém használ, és érdekes módon teljesen jó játékra is.
Ez a válaszidő dolog kb olyan mint a videókártyákra pakolt ram mennyisége.
Lehet kicsit elfogult vagyok az ips panellel kapcsolatban, de én biztos olyat vennék.
Ha nem figyelsz rá külön, nem fog zavarni az ips panel.
Szebbek a színek sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!