Ez az alalplap hogy vinné a crossfire-t?
Asrock B75 Pro3-M
és két darab Sapphire hd radeon 4870
ezeket külön külön 8x ba vinné?
vagy hogy?
köszönöm a választ!
- 1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE1: x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE2: x4 mode)
Ez az Asrock leírása a lapról... A B75 pedig alapból csak 16 sávot kezel maximum, leírások szerint azt a 4-es PCI-E is elég speciális modon került oda, de CF re elég használhatatlan, még a 8-8 nem oylan gáz, de a 16-4 már éreztetné a hatását kegyetlen. Bár CF et alapból sem ajánlok, volt CF rendszerem, de többet nem is lesz, inkább 1 de erősebb kártya, egyrészt kegyetlenül fűt a két kártya együtt, nekem mig szoloban ment egy kártya alig ment 50 fokig, mikor a 2. bekerült alá levett gépházoldallal mindkettő 70 körül mozgott... Nem beszélve arról, hogy a sebesség sem mindenhol jött elő...
Feljebb írtam. :) Nekem is volt CF, hogy pontos legyek: Nekem két 4850 volt összekötve, először egy P45-ös lapban 8-8 ban utána cseréltem egy X48 as lapra cska a 16-16 miatt, ez nem hozott semmig yorsulást ami észrvehető lenne, csak tesztprogramokkal mérhető ki.
Emellett amit irtam, hogy a két kártya iszonyatosan fűti egymást, és nem is mindenhol működik a CF, csak ahol rendesen támogatva van, ha ez nincs, akkor nem sok gyorsulást hoz a 2. kártya... ezért inkáűbb 1 de bikább kártya a nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!