Az nVidia, vagy a Radeon VGA, illetve az Intel vagy az AMD CPU jobb JÁTÉKRA?
AMD-ATI kettős ár-érték arányban jobb.
Ha meg sok pénzed van akkor Intel.
Ma már annyira nem mondható el, hogy az NVidia jobb lenne az ATI-nál inkább drágább.
Azt tudtam h drágább az Intel mivel én is az használok. Az egyik haverom AMD-t és az lehet elmondani szerintem, hogy az Intel gyorsabb és jobban támogatják a játékok is. Persze ezt nem azért írtam hogy fényezzem a gépemet. :D
Az nV-ról meg az hallottam hogy van benne cuda mag és azt is jobban kihasználják a játékok. Most egy Intel-nVidia párosítást használok
nVidia a grafikus processzor számítást végző egységeit CUDA magoknak nevezi, amelyeket a játékok shader kódok futtatására használnak, természetesen AMD VGA-kban is van ilyen, csak más néven.
Maga a CUDA egyébként más, ez az nVidia általános célú számításokra szolgáló API-ja, amelyeket közvetlenül nem nagyon szoktak a játékok használni (maximum Physixen keresztül).
Az, hogy nVidia vagy AMD GPU-t használó videokártya-e a "jobb", leginkább a játéktól függ, vannak, amik erre, vannak, amelyek a másikra optimalizáltak.
CPU-k terén Intel fölénye szerintem megdöbbentő, AMD utóbbi években lemaradt, természetesen szigorúan csak a teljesítmény szempontjából, olcsóbb CPU-k között ár/teljesítményben az AMD jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!