Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a probléma a processzorommal?

Mi a probléma a processzorommal?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy nagyobb terhelésnél, komolyabb játékoknál(BF3, Far Cry 3, Cod4) egy idő után leesik a processzor órajele 3.6 GHz-ről 1.4GHz-re és a processzor feszültsége kb. ~1.268V-ról kb. ~0.928V-ra esik le és ezután elkezd szaggatni a játék, és a következő gép újra indításig ugyanígy viselkedik, végig 1.4GHz marad, bármit csinálok.A hőmérséklettel nem igazán van gond,alapjáraton 35 fok, játék közben 60 fok fölé nem igazán ment. A tápegységem is jó, FSP 400APN. Mi lehet a baj?
2013. jún. 23. 16:38
1 2 3
 21/24 CspCsj ***** válasza:

Három system stability és egy cpu agesa code javítás is megjelent azóta, szerintem egy próbát megér...

Csak egy pendrive-ra kell felmásolni (kicsomagolva) és a BIOS M-Flash menupontjában meg is csinálja, nem kell DOS bootlemezt készíteni sem.

2013. jún. 23. 22:44
 22/24 A kérdező kommentje:
Értem. Úgy hallottam hogy BIOS-t inkább szakembernek kellene felrakni, mert el is lehet rontani az alaplapot. Ez igaz? Amúgy ha ezeket frissítem amiket az leírtál, akkor újra kell telepíteni az operációs rendszert?
2013. jún. 24. 09:50
 23/24 CspCsj ***** válasza:

Ajánlott olyannak csinálnia akinek van gyakorlata.

Általában kétféle módon lehet elszúrni: nem a te alaplapodhoz való BIOS-t töltesz le, vagy BIOS frissítés közben elmegy az áram. Ezek eredménye, hogy az alaplap nem fog működni, csak ha speciális eszközökkel beleprogramozzák valamelyik verziójú jó BIOS-t. (pl. márkaszerviz, vagy bármelyik amelyik elvállalja)

BIOS frissítés után nem szükséges az újratelepítés.

ui Itt egy videó, hogyan csinálják pendrive-ról a BIOS M-Flash menüpontján keresztül:

http://www.youtube.com/watch?v=H7ws0deuHL4

2013. jún. 24. 14:14
 24/24 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy csak most írok. Tehát akkor ha ugyanúgy csinálom, mint a videóban látható, akkor elvileg nem ronthatom el? Csak annyiból áll az egész folyamat?
2013. júl. 10. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!