Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért van az hogy újabban ha a...

Mért van az hogy újabban ha a laptopomat több napra kikapcsolom, megáll benne az óra?

Figyelt kérdés

Kb ha 2-3 napig nincs bekapcsolva akkor megáll az órája. Utána persze szinkronizál az internetről.

Úgy vettem észre hogy az teljesen mindegy hogy az akkumulátor benne van vagy nincs, vagy épp töltőn hagyom.

2013. jún. 22. 08:08
 1/7 anonim ***** válasza:
az elem valószinüleg lemerülőben van
2013. jún. 22. 08:15
 2/7 intrepid ***** válasza:
Az alaplapban van egy gombelem, lemerült, cserélni kellene. Az viszi többek között a rendszerórát.
2013. jún. 22. 08:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Aham. Mondjuk lehet mert 8 éves már. Az alján már vettem le a burkolatot ram bővítésnél. Nem rémlik, hogy könnyen hozzáférhető helyen láttam volna benne elemet. De azért megnézem. Ennél jobban szétbontani azért nem akarom. Egyébként köszi.
2013. jún. 22. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, mondjuk a gyártók nagy b_zik, egyszer cseréltem haver gépében elemet, totál szét kellett kapni a gépet. Az mondjuk más téma, hogy szervízeseket ismerve, rámondanak valami kamu hibát, és az 500Ft-os elemcsere helyett kijön egy 10-en pár ezres szervízköltség.
2013. jún. 22. 11:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Na, már ki is cseréltem! Pont volt itthon ilyen CR2032-es elemem.

Megláttam benne az elem sarkát, csak a hűtőventilátor volt egy kicsit útban. Azt kellett kiszerelni. De nem is baj, mert a hűtőrácson évek alatt annyi por és szösz halmozódott össze, hogy azt se értem hogy tudta azon kifújni a levegőt. Ráfért egy kis tisztítás.

Miután kicseréltem az elemet, eső indításnál valamiért behozta a BIOS-t. Kiléptem belőle mentés nélkül. Behozta a Windowst, de az óra annyira meghülyült, hogy azt hitte 2004.01.31. van. Nyomtam egy szinkronizálást aztán újraindítottam. Megjegyezte a helyes dátumot, időt és már a BIOS-t sem hozta be kéretlenül.

Köszi.

2013. jún. 22. 11:18
 6/7 intrepid ***** válasza:
Gratulálok!
2013. jún. 22. 17:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2013. jún. 22. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!