Mért van az hogy újabban ha a laptopomat több napra kikapcsolom, megáll benne az óra?
Kb ha 2-3 napig nincs bekapcsolva akkor megáll az órája. Utána persze szinkronizál az internetről.
Úgy vettem észre hogy az teljesen mindegy hogy az akkumulátor benne van vagy nincs, vagy épp töltőn hagyom.
Na, már ki is cseréltem! Pont volt itthon ilyen CR2032-es elemem.
Megláttam benne az elem sarkát, csak a hűtőventilátor volt egy kicsit útban. Azt kellett kiszerelni. De nem is baj, mert a hűtőrácson évek alatt annyi por és szösz halmozódott össze, hogy azt se értem hogy tudta azon kifújni a levegőt. Ráfért egy kis tisztítás.
Miután kicseréltem az elemet, eső indításnál valamiért behozta a BIOS-t. Kiléptem belőle mentés nélkül. Behozta a Windowst, de az óra annyira meghülyült, hogy azt hitte 2004.01.31. van. Nyomtam egy szinkronizálást aztán újraindítottam. Megjegyezte a helyes dátumot, időt és már a BIOS-t sem hozta be kéretlenül.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!