Egy 750W táp óránként vagy naponként (24óra) mennyit fogyaszt? (FT)
P=U/I
Vagyis: Teljesítmény (Watt-ban)= Feszültség (Volt-ban: kb 220~230 Volt) OSZTVA Az áramerősséggel (Amper-ban , amit viszont ampemérővel tudsz megmérni.
Ennél egyszerűbb megoldás, ha veszel egy fogyasztásmérőt.
Azt bármelyik villanyboltban kapsz.
Az pedig hüleség, hogy 24/7-re kiszámolja valaki a gép fogyasztását 750 WATT-ra vetítve.
És mi a probléma a sorba kapcsolással? Az én műszerem 10A-ig mér váltóáramot (tartósan).
220*10=2200W ha jól számolok.
230V a hálózati feszültség effektív értéke.
Nem akarok kukacoskodni,de ez van.
Nézd, nincs azzal gond, ha fáradt vagy, és "rövidzárlat" miatt valamit rosszul írsz le, csak nem szeretem, ha utána kötik az emberek az ebet a karóhoz, sajnos sok ilyen van a környezetemben:)
Soros kapcsolással meg az a gond, hogy feltehetően kérdező nem tapasztalt ilyen téren, és elég veszélyes lenne számára egy olyan kapcsolás összeállítása, ahol több amper szaladgál.
Ha visszaolvasol, leítam idézem "220~230 VOLT"
Azt a számítást csak azért írtam, hogy szemléltessem mennyire meglehet mérni annak a tápnak az áramfelvételét.
Szerintem az a 100W nem igen számít.
Különben pedig jelzem, hogy a referenciafeszültség az még mindig 220 VOLT.
Azt pedig nem mondtam, hogy manuálisan állítson össze egy soros kapcsolást, hanem a fogyasztásmérőt ajánlottam, ami mellesleg áramfelvétel mérésére is alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!