Pécsett hol lehet érdemes kis kapacitású (de min.20 GB), így olcsó, DE megbízható, hibamentes, nem selejtes,5 évet is kibíró LAPTOPBA való! SATA! BELSŐ! Merevlemezt vásárolni?
Jó lenne, ha 40.000 Ft-ból kijönne, és TÉNYLEG ne selejtes, egy év után megkattanó, átverős LAPTOP merevlemez lenne jó.
A méret tényleg nem lényeg, ha az olcsóság javára megy, 20 GB meg annyira nem lehet sok, a mai több száz GB-os merevlemezek kategóriájában.
De tényleg jó lenne, ha az eladó nem vágna át, és a termék kibírna 5 évet (egyetemre kell).
És a legfontosabb, hogy belső merevlemez legyen, SATA csatlakozással!
Ismer valaki ilyen boltot, konkrét netes katalógust, hirdetést, stb. ?
Köszi, nézegetem!
(...)
Hmm, nem is tudom.... Egy >külső< merevlemez mennyivel olcsóbb, mint egy belső?
Ezt csak azért kérdezem, hogy ha esetleg majd valamikor netán tényleg szükségem lenne nagyobb kapacitásra (hobby-hoz), akkor akkor érdemes majd külső merevlemezt vennem, vagy most a nagyobbat (pl. egy 750 GB-ost)?
De ne felejtsük el, elsősorban >most< a belső merevlemez a lényeg. Ezt csak úgy kérdezem, hogy szerintetek hogy érné meg. (?)
És még egyszer köszönöm az újabb 3 linket!
Bocs, notebook-ba ez való, ez éri meg:
Hmmm, akkor egy lehet hogy egy nagyobb belső merevlemez érné meg inkább, minthogy később vegyek egy külsőt.
Bár ezen még gondolkozom, mert tényleg nem akarom oktalanul "elszórni" azt a 40.000-et. Mert mint mondtam, még egy laptopos ATA-rack-ra is jó lenne, ha futná, mert amint már említettem, az előző gépben levő 60 GB-os ATA merevlemezen még maradt egypár "kissé" (meglehetősen) fontos adatom. Ugyanakkor nagyon szomorú vagyok amiatt is, hogy abban a gépben még lehetet floppy-t írni és olvasni, de most, hogy a merevlemezén lévő XP kék halálos lett (abban mondjuk elismerem, hogy lehet, hogy bűnrészes voltam, mert előtte a feleslegesnek ítélt szolgáltatásokat akartam kikapcsolni (bár tényleg próbáltam óvatos lenni)), a hülye CD olvasója meg már rég szellemesdit játszik - mintha benne se lenne -, nincs rajta semmi OS, floppyzni pedig így nem tudok - nem tudom írni őket.
Szóval ha esetleg találnék külső floppy olvasót laptophoz, és az még úgy beleférne a keretbe, hogy kisebb (320 GB-os) merevlemezt veszek, akkor azt az alternatívát választanám inkább. Ellenkező esetben még lehet, hogy az 1 TB-os is megérné így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!