Ehhez a PC konfigurációhoz mondanátok tápot és alaplapot?
A számítógép épp tegnap jött meg, szóval a hardvereken nem tudok változtatni és nem is szándékoznék még ha lenne rá esélyem is!
A PC:
VGA: GIGABYTE GeForce GTX770 OC 2GB
CPU: INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOX
RAM: CORSAIR 16GB Dominator Platinum 1866MHz CL10 KIT2
HDD: WD 2TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD20EFRX
SSD: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K
HÁZ: COOLERMASTER SGC-5000W-KWN1 Stryker
Tápnak én ezt néztem k, de nem tudom, hogy elég lesz-e hozzá: FSP Aurum Gold 700W
Alaplapnak pedig: ASUS Maximus VI Hero (még sajnos nem kapható ipon-on és épp ez lenne a másik kérdésem, hogy valaki nem tud-e róla valami hírt, hogy mikorra lesz már elérhető a webshopban ?
Hát rémrossz egy konfig lett pajtás.
GTX770? Komoly? Ráadásul i7-4770K mellé? 16GB RAM minek? 1866MHz csak pénzkidobás. Nem APU, hogy számítana. Inkább vettél volna CL7-es RAMot ezen a pénzen. Aurum Gold 700W? Könyörgöm, hova a Jó Istenbe kell 700W? Aurum Gold 500 is bőven-bőven elég. Alaplap meg hozzá ASUS Z87-A tökéletes lesz.
GTX 770: igen komoly, igen i7 4770k mellé.
16gb minek? xDD még kevés is lesz szóval abból még be kell szereznem 16 GB-ot.
(Hogy feleljek a kérdésre: Virtuális gép-re,
Szerverre,
3D modellezőre,
PS-re,
Gimp-re,
SONY Vegasra kell ...).
500W ? Ennél jóval gyengébb konfigokhoz is többet ajánlanak szóval a válaszod inkább figyelmen kívül hagyom.
Hogy hogyan CAD-ozok ? Jó gyorsan nyugi. Haveromnak van egy Z87-es lapja összeraktuk rá a gépet és kipróbáltuk nem kis sebessége van itt-ott.. azt meg magasról szarom le, hogy te nem látod be mi igényel 16GB RAM-ot:
Virtuális gépen van 6GB RAM
Szerver 6GB
És még keveset is raktam rájuk..+ ha még játszok is..
AC3 Crysis 3 vagy épp BF3-al..
Tápból meg ha tuningolni akarok nem szeretnék újat venni mert akkor azt az 500W-ot megehetem..-.- már csak azt nem értem minek ajánlanak több tápot gyengébb konfighoz máshol....
Ja és utolsó szerintem én nem gyökereztem szóval vigyázz a szádra kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!