Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol találok megfelelő wifi...

Hol találok megfelelő wifi vevőt a számítógépemhez?

Figyelt kérdés

Hamarosan le készülök váltani a laptopomat egy asztali gépre, de míg a laptopban volt wifi vevő, az asztali gépben nincs, beépíthető, vagy valamilyen eszköz van viszonylag olcsón?

lehetőleg elég jól kéne fogja a wifi jeleket, a kábelezés nem lehetséges idáig, van olyan vevő, ami egy laptop vevőjének teljesítményét vagy jobbat is leadna?

hol találok ilyet?

2013. jún. 8. 13:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

PC-be vehetsz PCI-osat, v. használhatsz hozzá USB-set is. Utóbbi optimálisabb, tekintve, hogy nem csak PC-hez lehet használni. A legtöbb teljesítménye meghaladja a laptopokban lévő kártyákét + lehet hozzájuk antennát is kapcsolni.

Ugyanakkor a sebessége sosem lesz akkora, mint a kábeles megoldásnak.

2013. jún. 8. 13:03
 2/12 A kérdező kommentje:

köszi a választ, pc-n kívül semmi másba nem kell, így lemondanék az usb-ről, mert csak helyet foglalna,

kábelre ismételm NINCS LEHETŐSÉG

de honnan lehet ilyen modemet venni? (nem, google nem a barátoom, semmi értelmes nem jön ki belőle)

2013. jún. 8. 13:46
 3/12 anonim ***** válasza:
Én a következőt csinálnám vennék egy TP-link TL-WN7200ND Adaptert ez nem a kis hosszúkás fehér ez egy fekete nagyobb adapter a kis fehérek nem ilyen jók hozzá egy TP-link TL-ANT2408CL 8decibeles antennát.Ha router is kell akkor ott már semmiképp sem TP-link azokkal sok a baj én semi pénzért nem vennék TP-linkes routert.A legjobb egy Linksys WRT160NL szintén 2db TP-link TL-ANT2408CL 8dbi-santennával.Amire kell figyelni ismerje mind az adapter mind a router az N szabványt,cserélhető legyen mind a routeren mind az adapteren az antenna.Beépíthetőset nem ajánlom az USB-sek a leg jobbak,és az antenna decibelben minél nagyobb nyereségű legyen,adapterben az antenna nélküli eszközöket nem szabad megvenni de routerben sem szabad olyat venni amelyiken nem cserélhető az antenna.A 8dbi-s antennát kölön kell megvenni ezekhez 3-5dbi-s antennát adnak a 8dbi-sel sokkal jobban jár az ember.Amit írtam ezeket megtudják rendelni egy számitástechnikai üzletben,ezzel amit írtam hibátlanúl fog működni az internet semi különbség nem lesz a kábeles és wifi között normális eszközökkel.Olcsó vackokat nem éri meg venni mert amikor használja az ember akkor ott fizeti meg az árát hogy folyton baj van vele.Mellesleg nekem volt módomban többféle routert adaptert ilyesféle eszközt kipróbállni és a Magyar piacon ontják a bóvlit amikkel gondok vannak.Ezt a kérdező úgy vegye hogy ezeket a boltban kapható routereket adaptereket én kőrbepróbálgattam kívűl bellül ahogy csak lehet.
2013. jún. 8. 15:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez egy ilyen cserélhető antennás adapterről van szó (TP-link TL-WN7200ND):

[link]

egy ilyen 8dbi-s antennával ezt külön kell megvenni TP-Link TL-ANT2408CL 8 decibeles antenna:

[link]

Ha a 3-5dbi-s helyett ez van rácsavarva sokkal jobb lesz a vétel.

2013. jún. 8. 15:48
 5/12 A kérdező kommentje:

kérdés:

MIért nem jó a beépíthető?

illetve, az olcsó melyik része nem érthető?

2013. jún. 8. 15:54
 6/12 A kérdező kommentje:
inkább hagyjuk a p!csába az egészet mert látom senki nem tud egy k u rva szót sem magyarul!
2013. jún. 8. 15:55
 7/12 anonim ***** válasza:

A PCI-os és az USB-s egy árban van, mégis az USB többet tud.

Amiket ajánlottak az az alsó szint. Az alatt már csak a gagyi van, amit nem akarsz megvenni, mert 2 hét után rájössz, hogy a másikat kellett volna, 3 hét után pedig megveszed a másikat. Persze tanulhatsz a saját hibáidból is, de az okos inkább a másikéból tanul.

2013. jún. 8. 16:01
 8/12 A kérdező kommentje:
könyörgöm, NE AZT MONDD, HOGY JOBB, AZT MOND MIBEN JOBB
2013. jún. 8. 16:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Az USB-s ha akarod átrakod egy másik gépbe,jobban mozgatható ha be van építve oda rakod a fahoz a szoba sarkában már ha ott pl roszabb a vétel az egész gépet arrébb kell vinned,usb nél meg oda rakod ahová akarod.Ha bármikor hosszabítani kéne ezt antenna felől nem lehet úgy mint USB felől mert túl nagy lesz a decibelben mért veszteség.Nem foglal felesleges helyet a gépben.
2013. jún. 8. 18:34
 10/12 A kérdező kommentje:

úgyse lenne sehova sem átmozgatva...

de akkor egy usb hosszabbítóval ki is rakhatnám a folyosóra

2013. jún. 8. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!