Mi lehet a baja az alaplapomnak?
helotok
Van egy asus m2n32 sli deluxe alaplapom ami mostanabban nagyon sokat csinalja azt ha elinditom a gepet,akkor a procin a venti felporog majd egy 3-5masodperc alatt lekapcsol a gep.Nem jelezz semmit a monitor mivel nincs ideje h feljojjon.Az alaplap nem ad semmien sipolast.Mar probaltam h mindent leszedek fokozatossan.Lekotom a meghajtot,hdd-t ,ramokat,es vegul mar csak a proci maradt a lapon,de ugyan azt csinalta ezert gondolom az alaplappal lessz a gond.A tapom egy CHIEFTEC 360W-os,de probaltam mas tappal is es ugyan azt csinalja. Ugy szokott reggen elindulni ha megnyomkodtam a ramokat a kabeleket a helyukre es meg az alaplapon a hutoket stb.es valahogy beindult ilyenkor.Mostanabban mar ez sem segit. Ugy beindult a gep ha kivettem az alaplapot es a hatuljat hajszaritoval melegitettem igy ha visszaraktam a hazba beindult /ezt egy ismerosomtol hallotam h van valmi hidegkotes-h felmelegitik a lapokat h megtudjak hol a hiba - de nekem nincs olyan gepem ami ezt csinalja ezert megprobaltam igy/ ,de ma akartam ventiket betenni a gepbe es ahogy kihuztam egy kicsit a gepet h jobban hozzaferjek amikor beletettem a ventit ujbol leallt.Megint kivettem az alaplapot felmelegitettem hajszaritol es masodszor megint beindult mert eloszor mikor visszaraktam a dolgokat /hdd,vga---/megint leallt,de masodszorra sikerult beindulnia.Most megy a gep .de a beindulasnal nem mindig bootol be...hanem csak feljon a proceszor neve...aztan a hdd es a meghajtot nem bootolja be.ilyenkor restartalok es 2-3szorra bebootol.Akkor szokja ezt csinalni a gep ha elmozditom pl.amikor hdd-t csereltem.,es amikor vga-t csereltem.
[B]Mi az oka h ezeket csinalja az alaplap?[/B]
volt mar h kivetem az elemet az alaplapbol es vissza tettem de valtozatlan......lehet lemerult?l[B]eszokott az a laposelem merulni egyaltalan a gepbe?[/B]es azt hogy veszem eszre ???[B]valami gond lehet a bootolassal?[/B]azert mi felel a gepben a bios?lehet azert nem kapcsol fel a gepem mert nem tud bebootolni? lehet megtort az alaplap?de nem latok rajta semmi repedest :DDD
a konfigom AMD athlon 4200+ 2,21GHZ,3*1GB DDR2,9500GT 1GB,WESTERN DIGITAL 160GB sata,
Igen, az elem lemerülhet. Mert nem tölthető.
Ha lemerült volna, akkor csak annyi lenne, hogy minden indításkor be kéne menned a bios menübe és beállítani a paramétereket (de ki is írná az elején). Örülhetnél, mert nem jegyezné meg a beállításokat, hanem a következő indításkor ismételhetnéd.
Nézd meg, hogy a biosban nincs-e beállítva túl alacsony hőfok a vészleállításhoz.
Esetleg szedd le a hűtőt, pucold ki és grízezd újra a processzort hővezetővel.
Hirtelen nincs más ötletem.
Mar megvolt a processzor es a huto atpasztazasa,de nem tortent valtozas.
A biosban a kov.-et talaltam,amiket nem ertem h mire van es h jol e van beallitva:
Case Open Warning - Enabled
Halt on - All errors ra van teve alapbol es meg a kov.-et lehet valasztani
ALL ERRORS, NO ERRORS, ALL,BUT KEYBOARD, ALL BUT DISKETE, ALL BUT DISK/KEY
ezek jol vannak beallitva?
A Halt on all errors-t kapcsold No error-ra akkor nem áll meg minden hibára, és lehet keresgélni, hogy mi lehet a baj.
Az alaplapon a proci körüli elektrolit kondenzátorok nincsenek fölpúposodva vagy kifolyva?
nincs garancia alatt,hasznaltan vettem egy honapja kb....
de azota megint leallt,szoval felporog es leall....es mar nem tudok mit scinalni vele h elinduljon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!