Tápegységeknél hogy van ez?
Figyelt kérdés
Most mindegy milyen táp, vegyünk egy 450-est találomra:
Fizikából úgy tanultam, hogy fesz szorozva áramerősség, egyenlő teljesítmény, de ha így csináljuk akkor ez jóval több mint 450W. Miért?
2013. jún. 6. 19:54
1/6 anonim válasza:
Ha megnézed a képet a tápágakból egyidejűleg max. 120W és 350W teljesítményt kivenni. Tehát a +5 ÉS +3,3 volt együtt 150 w-ig, a 12 V v1 és V2 együtt 350 W -ig terhelhető.
2/6 anonim válasza:
Az ágankénti max az lehet egyedileg magasabb, az össz teherlés nem egyenlő ezeknek a maxoknak az összegével. Az egyes ágakat egyedileg lehet "méretezni" ami meg ad egy értéket, míg az összes ágat közösen befolyásoló primer oldali elrendezés meg a közös maxot.
Első ő nem a közös maxokra gondolt az ágaknál, ez lejön abból az egyszerű fizikai egyenletből is amit felírt, pl 12V-nál is látszik az egy egy ág 20A-es terhelhetősége, míg a közös max 350W.
3/6 anonim válasza:
Én úgy értettem a kérdést hogy a kérdező arra kíváncsi, ha kiszámolja az adatlapi értékekből az 575,3 Wattot, akkor miért csak 450 Wattos a táp.
4/6 anonim válasza:
Igen, ezt kiszámolja, de ha a két komb maxot nézi akkor megint megválaszolatlan, hogy azok miért annyik amennyik.
5/6 anonim válasza:
Aha tehát nagyjából el kellene magyarázni a kapcs. táp működését.
6/6 anonim válasza:
Már miért kéne? Lásd első válaszom első fele, konyhanyelven leírtam mi is van, vagy elhiszi vagy jobban utána néz maga is(mondjuk alapvető dolgoknak mint pl primer oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!