Mi lehet a baja a tápegységemnek?
Üdv!
Van két tápegységem, és két konfigom. Az első egy LGA775ös celeron 2.0GHz, alap deszkával, 1g rammal, HD4650es videokártyával.
Ebben van egy CODEGEN 300W táp.
A Másik konfigom egy PGA-478-as Pentium 4 3GHz HT cpu, 1 g ram, és 128as AGP videokártya.
Ebben egy LC Power 550W táp van.
A hiba a következő...
Az 550es táp jól működik abban a konfigban, amiben most van, csak néha sípol, már-már idegesítő szinten... Akármilyen alaplappal próbálom azt a tápot, nem akar bekapcsolni, még életjelet sem ad, de ha a szürke és zöld vezetéket rövidre zárom, bekapcsol...
A Celeron-os gépem fejleszteném, és oda már kell tápegység, így nem azt a kis szutykot szeretném benne hagyni.
Kérlek titeket, mi lehet a táp baja? :/
Istenem...
Ez a táp újonnan 9,800 forint. Akkor nem akkora szar, mint ahogy te leírod. Vélemények sem rosszak róla, de ajándék lónak ne nézd a fogát. Ennyi van tervben, ahogy leírtam, tápra most nem költök, talán ha már kevés lesz. Kérlek ilyeneket ne válaszolj mostmár, valami értelmes válasz jobban jönne..
Jó oké,akkor csinálj amit akarsz.
10 ezerért belépőszintű 400W táp van,aminek a 12V ága 300-350W-al terhelhető.
Ez egy közepes,mai kis fogyasztású hardverekhez elég.
Tudod mennyit eszik egy GTX480?
250W-t.
Mennyit eszik egy olyan C2Q ami ezt kihajta?
150W-t.
Ez 400W a 12V ágról.
Ehhez már egy XFX Pro 550W kéne legalább.
16-17 ezer alatt ehhez nem kapsz tápot.
oké
Más valaki? :S
Mit akarsz hallani?
Hazudjon valaki?
Oké,keress egy 250W-os fogyasztót otthon,ami 12V-ról megy.
Tedd rá a táp 12V ágára.
Hopp,jön majd a füst,nagyon kivételes esetben lekapcsol.
Őszintén kíváncsi vagy a véleményemre?
Ha igen, akkor szedd ki a gépedből azt a két szart, menj ki az udvarra, és amilyen messzire tudod, dobd el a picsäba.
Minimum használt chieftec vagy fsp-ket nézz.
Ezek a codegen szarok kábelt égetnek, stb.
Pont most jött egy codegenes gép, lapon 2 kondi, vga-n 1 kondi púpos.
Amúgy lc-s gépbe a lapot olyan szinten szétbäszta, hogy olyanokat csinált, amit én még nem láttam.
Kuka a táp, komolyan. Ha elkezdessz okoskodni megint, hogy de neked bírja, akkor nem tudunk segíteni.
Egyébként ez csesz fel itt állandóan.
Fingja sincs a tápokról,látszik hogy addig jut,hogy 550W,de ő okos,és megoldja.
Akkor hajrá.
Nem nekem fognak 100 ezres tételek elégni.
Feltehetően a te 550W-s tápod.
XFX Pro 550W
gyártói oldalról:
Max +12V1 Output Current (A) : 44
Segítek,ez 528W
Na,de durva ugye?
Mind a két tápon 550W van írva ugye?
Ja,csak az egyik abból le is ad 12V 528-t,míg a másik 380W-t,azt is két részre osztva.
De arról már ne is beszéljünk,hogy mekkora különbség van a 2 táp belvilága között.
Menj prohardverre,tedd fel ott is a kérdést,hasonló választ fogsz kapni.
Ha meg nem hiszed el,a te bajod,a fizikát úgyse tudod legyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!