Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudom kikapcsolni a TDP...

JuhászDork kérdése:

Hogy tudom kikapcsolni a TDP limitert?

Figyelt kérdés

ASRock 870 Extreme 3 r2.0-nál.

tuningolom a procit de ez a hülye kb 105W körül korlátoz.

melyik az cucc a biosban amivel ki tudom kapcsolni?

2013. jún. 4. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Fel akarod gyújtani a házat, vagy miért szeretnéd kikapcsolni? Az nem azért van ott, mert "hülye", hanem azért, hogy ne tudd az alkatrészeket túlterhelni és ezáltal tüzet okozni.
2013. jún. 4. 17:59
 2/6 A kérdező kommentje:

off.

csak hogy tanulgass miről is beszélek.

[link]

még felgyullad. neked sincs sok közöd a számítástechnikához.

de azért köszi a választ,megy a zöld.

2013. jún. 4. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Tuningkor APM,Cool n Quiet,C6 State módot ajánlatos kikapcsolni.

És minden egyéb energiatakarékossági vackot.

Kézikönyv nem ír róla?

2013. jún. 4. 18:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Talán nem emlékszel az MSI K9-es szériás alaplapjaira, amik szó szerint kigyulladtak, mert nem volt jól belőve az, hogy mekkora TDP-jű procikat lehet rátenni. Nem is tudom, vajon melyikünknek nincs köze a témához...

Tesztelésnél egy dolog kikapcsolni ellenőrzött körülmények között, meg más dolog otthon, saját használatnál.

Hogy emlékeztesselek az általános iskolás (!) fizikai tanulmányaidra:

A TDP fogyasztást határoz meg, mégpedig W (watt) mértékegységben. A Watt itt V*A, tehát J/C*C/s, azaz J/s, ki hitte volna. A J itt nem más, mint a vezetéken áthaladó töltések energiája, melyek egy része közismert módon melegíti a környezetet. Nem véletlenül van annyi ventilátor a gépben. Minél nagyobb teljesítményről beszélünk, annál nagyobb ez a melegedés. A hő tüzet okoz, mégpedig nem procin, mert az rendesen hűtve van. Az alaplapon a proci áramellátását ellátó áramkör "szokott" kigyulladni.

Itt egy szép kis példa: [link]

Nem egyedi eset. Éppen az volt a probléma, hogy nem volt TDP limiter, és simán ki lehetett sütni a lapot.

2013. jún. 4. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt beszéld meg azokkal akik a 125W tdp keretű lapokban nyúzzák a 170-180W-ra húzott FX-eket.
2013. jún. 4. 18:32
 6/6 A kérdező kommentje:

jó az lehet hogy úgy volt, de mentségemre:

Hogy jön ide a k9?

ez nem egy 10 éves lap.

és mint írtam kb 105W-nál korlátoz ez a kuki lap ha jól számoltam,és mivel viszi a 125W-os fx-eket is a lap nemhiszem hogy gond lenne.

nekem fx 4100-am van, de 4,1Ghz után visszaveszi a szorzót.

tovább meg magasabb fesz kell,de nincs értelme. amúgy kikapcsoltam minden ilyen dolgot, 4,45Ghz-n megy stabilan.

max 55 fok linx alatt. köszi a válaszokat.

2013. jún. 4. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!