Mi a véleményetek erről az AMD APU-s konfigról?
SSD 120 GB Samsung
HDD 2T WD / Seagate
DVD lejátszó/író Samsung
Ház ???
Táp Xilence 400W
Memória Corsair/Kingstone 1*8GB 1600Mhz
Processzor / CPU AMD A10-5700K APU
Alaplap Gigabyte GA-F2A85X-D3H - 1.0 - Mainboard
Videókártya külön nem, csak procival együtt HD 6650D
Azt gondolom egy 60G-s SSD is eleg lenne, de ennel alig olcsobbak.
Azert 5700 es nem 5800-as proci, mert ez 65W a masik 100W, es alig lasabb.
Az van, hogy ez kb. 5%-kal dragabb, mint a maximalsi keret... Szoval igazabol az a fö kerdes, hogy hogyan tudnek meg 5%-ot meg sporolni?
Mellek kerdesek:
1. 2*4G vagy 1*8G DDR3 ? Miert?
2. Kell-e 1600Mhz-nel gyorsabb Memoria, miert?
3. Van-e jobb alaplap javaslatotok?
4. Tudtok-e olcso jo hazat javasolni tap nelkül? Külön aakrok venni tapot mert egyszer mar rafaragtam a 9000 forintos hazza együtt adott tapra. Az akkor vett Xilence viszont jol teljesit azota is...
5. Mleiyk vincsesztert javasoljatok, 1-3T meretben, ha a megbizhatosag az elsödleges, es a sebesseg csak masodlagos?
Nem vagyok hardcore gamer, de a mostani gep kezd mar neha bosszantoan lassu lenni, föleg ha az asszony kets peldanyban nyitja meg az ArchiCAD 16-ot... :) De mar az intenziv böngeszöhasznalat is lassu, nagyon lassan bootol be...
Elöre is köszi a tippeket.
Ha nem a játék a fő cél,és számít a fogyasztás,akkor nem rossz.
Bár ha már ilyen komoly alaplapot néztél,akkor én beneveznék az 5800K-ra,hidd el,jól jöhet hogy tuningolható.
RAM mindenképp 2x4GB legyen.
Ha szempont a játék,akkor 2x4GB 1866MHz RAM jobb,de itt már annyi sok felár van,hogy teljesítményre már VGA+CPU jobb lenne,persze az némileg nagyobb fogyasztást jelentene.
HDD-ből,mivel van SSD,így mehetne WD Green is.
Viszont ha sok program futna a HDD-ről,akkor Seagate Barracuda,WD Caviar Blue,Toshiba SATA 3
Megbízhatóságra a WD merevlemezeit tartom a legtöbbre.
Házra mennyit szánsz?
Annak a tápnak a kábelei elég hosszúak alsó tápos házhoz?
Igen,a rendszer memóriából kell adni neki,ezért is jelent sebességtöbbletet a magas órajelű RAM.
1GB-nál többet semmiképp sem éri meg adni,1GB-t se használ ki.
Nagyon köszi a gyors valaszokat!
Lehet hogy rabeszelhetö vagyok az 5800-ra, föleg, mert ugyanannyiba kerülnek. De akkor is eleg lesz a 400W-os tap?
Tuningolas? Egyerüen nagyobb frekvenciat alltiok be az alaplapon (a 486-asomon csinaltam ilyet utoljara szoval foglamam sincsen hogy megy ma:( )? Mennyi teljesitmenynövekedes varhato töle? Es nem rontja nagyon az porci/alaplap/memoria/stb. elettartamat?
Tehat azt is mondod ezezl, hogy akar egy olcsobb alaplappal is jol ellennek a jelenlegi konfiguracioban? Tudnal egyet, kettöt javasolni?
Valamiert odzkodom a micro-ATX-es alaplapoktol jol teszem? Az az erzesem, hogy mivel kicsik, ezert nagyon össze vannak szufolva, ami 1 zavaro a szerelesnel, 2 nem fer bele annyi minden... Vagy el vagyok tevedve?
Mi van akkor ha majd egyszer keves lesz ez a 8G es venni akarok bele meg? Akkor az ujabb kettö modul akkor ettöl függetlenül gondolom lehet mas gyarto vagy akar mas meretü is. De lehet-e mas Mhz-es?
Amugy az alternativa egy AMD FX-6300 Six-Core + HD 6570 Silence DDR3 1024MB kombo volt, mert most szerintem ez a proci az AR/teljesitmeny bajnok. Ebböl is latszik, hogy a videoteljesitmenyt nagyjabol hova kepzeltem... Ez a proci majdnem masfelszer gyorsabb, de a videokartya hasonlo teljesitmenyü. Csak igy dragabb es többet fogyaszt.
Viszont felmerül a kerdes, hogy melyik Socket fog tovabb elni? Mert igazabol azert gondoltam, egy jobb alaplapra, hogy idövel meg egy proci csere + több memoria + uj videkartya upgraddel alaplap csere nelkül tudjak jelentösebbet nöcelni a gep teljesitmenyen, mielött komplett emg a kukaba... Vagy ez eddig a törtenelem soran sosem sikerült senkinek? Eddig gyakorlatilag mindig uj alaplapot kellett venni, es azzal együtt uj mindent, csak remenykedem hatha most....
Nos hazra nem szantam tul sokat, max 8-9000HUF + a tap persze. Hat azt most nem tudom eppen megmondnai, hogy a tap kabeljei milyen hosszuak, de mivel eddig minden hazban fent volt a tap igy sajnos azt sem tudom egy also tapos hazhoz milyen hosszu kell...
Ismet kösz mindent!
Fuhh.
No megpróbálok apránként válaszolni.
Szerintem az 5700/5800K + 1866MHz RAM már nembiztos hogy megéri.
Ott van az Athlon 750K,ami az A10-5800K azon változata,amiben gyárilag tönkre van téve az integrált VGA.
Ez 18 ezer.Vagy ott van a szorzózármentes testvére,az Athlon 740,az meg 16-17 ezer.
Ezzel már 13 ezret spórolsz a proci részen,és mivel így 1333/1600MHz RAM is bőven jó,azzal még plusz 3-4 ezret.
Ez így már kiad egy HD6670 1GB GDDR5-t,ami erősebb mint az 5700/5800K integráltja.
Ami az alaplapot illeti.
Ott van még alternatívának az Asrock A85X Extreme 4.
Szerintem ez jobb.
Év végén jön a Kaveri FM2-be,viszont azt csak nagy eséllyel az ilyen felsőbb kategóriás lapok fogják támogatni.
Szóval FM2-vel meg lesz a bővíthetőség lehetősége.
Tuning.
Itt már a K-s processzoroknál úgy megy a dolog,hogy nem az FSB-t emeled,hanem ennek a szorzóját.
Ezért hívják a K-s procikat,FX-eket,Black Edition procikat szorzózármentes processzoroknak.
Ha a processzor erő számít,amit ki tudsz használni többszálú alkalmazásokban,akkor az FX6300 is jó választás.
Viszont FM2-be most fog jönni a Richland sorozat,azt már lehet megérné megvárni.
Tápodat nem ismerem,ennek a pontos típusa alapján kérdezz utána prohardveren a tápos topikban.
Na meg ugye az alapján lehet házat választani is.
Valamint kétlem,hogy FM2-vel olyan alkalmazásokat fogsz futtatni,ahova a 8GB RAM lenne a szűk keresztmetszet.
Ettől függetlenül később bővítheted,de kétlem hogy szükséges lenne.
Ha nem a grafika a lényeg,de mégis szeretnél minnél jobbat minél olcsóbban,akkor használtan 20 ezer alatt megérné szétnézni HD5770,HD6770,HD7750 1GB GDDR5 között.
Ha a táp jó alsó táposba,akkor ilyen árban a Sharkoon Vaya lenne megfelelő.
Viszont lehet hogy az igényeidet bőven kielégíti egy 5700/5800K integráltja,akár 1600MHz RAM-al is.
huh, ismet ksözi a valaszt.
A Sharkoon Vaya tetszik nagyon, de ha egy ilyen vonzo vilagito dobozt teszek a szobaba, akkor villanypasztorral sem birom majd a kisgyreeket tavol tartani töle, szoval majd nezek valmai nagyon szolid megjelenesüt. :)
Arra is gondotlam, hogy megtartom a jelenlegit, csak nem lenne rossz ha USB 3-as lenne, most ugyan nem sok olyan eszközöm van, de 2-3 ev mulva mar lehet hogy lesz par. pl egy külsö vinyo...
Olvastam valami vezeteknelküli csatkozast is ezeknek a procikank kapcsan. De nem vilagos ,hogy is van ez a WLAN tema? Rajta van az alaplaon vagy a prociban?
Viszont hasznalt videkari temaban elültetted a bogarat a fülemben. Hogy vegiggondoljam mit vennek esetleg meg hasznaltan:
Memoriat igen, videokartyat is.
SSD, HDD tuti nem.
Alaplap proci asszem az hatareset kisse.
Ti mit gondoltok?
Utana olvastam gyorsan, ha mar szoba hoztad a Richlandnak es Kaverinek. Az elsö cikk ami szembe jött azt irja junius 4-en jelnik meg a Richland. Az valoban itt van mindjart :) A 6800K 142$ lesz szerintük ami minimum ugyanennyi lesz Europaban EUR-ban. Ezt mindenkeppen megvarom, hatha lenyomja a Trinity arakat! :) Azt irtak, hogy BIOS frissites utan a jelenelgi FM2 alaplapokkal menni fog.
Kaveriröl viszont azt irtak, hogy FM2+ os alaplapba lesz, es elegge ketsegs, hogy menni fog-e a jelenlegi FM2-kbe nem kizart, de az AMD egyelöre semmi jot nem igert, igaz nem is cafolt nagyon...
Tehat en ugy veszem ki hogy a Richland lesz az utolso ami belemegy az FM2-es alaplapba. Az meg mar nem nagy ugras, igy akkor ugyis valtani kell majd mindenkeppen kesöbb, tehat akar egy olcsobb alaplappal is emgelegedhetek.
Nincs semmilyen vezeték nélküli kapcsolat se a prociban,se az FM2 lapokon integrálva.
Kaveri kérdéses még,senki se tud biztosat.
Turbó mód,az annyi,hogy megemeli a feszültséget,és növeli magának az órajeleket.
Marhaság,alapból is érdemes kikapcsolni,tuningkor meg kötelező is.
hat igen, ugy tünik valami felreneztem a WLAN-nal kapcsolatban. :)
Viszont az altalad javasolt ASRock micro-ATX alaplap belemegy egy ATX-es hazba? Nyilvan belefer, csak pl a csavarok helye...
A85X Extreme 4 ATX.
Te ennek az mATX verzióját nézhetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!