Egy gépet szétszedtam, összeraktam, és a merevlemezbe próbáltam tenni az IDE szalagkábelt. (zöld végű), és az egyik része, belement az egyik vége a másik vége pedig nem, mi lehet a gond? A winchester típusa: Maxtor 6Y080P0
Úgy érted, hogy a kábel nem elég széles, vagy nem tudtad teljesen a helyére benyomni, vagyis kiáll a csatlakozó egyik fele?
Ha rövidebb akkor az floppy kábel más eszközhöz, ha nem tudtad teljesen benyomni, lehet hogy a tüskék kicsit elgörbültek próbáld a másik felét először. Figyelj a jelzésekre:
van egy kis műanyag pöcök kívül
valamint egy hiányzó tüske belül
Az elgörbülést úgy értem,hogy ívesen hajlottak. Ha a tüskék a tövüknél vannak elnyírva, akkor nagyon óvatosan és egyszerre csak kicsit hajlítva rajtuk - valamennyire ki kell egyenesíteni - NEHOGY letörjön egy is, mert akkor forrasztgathatod vagy kuka.
Szóval a görbült tüskék felöli végén szoktam bedugni, úgy hogy a másik vége még kiáll, majd a másik felét befordítom a helyére.
Az IDE kábel színezett széle a vinyó tápkábel csatlakozója felé essen.
Ha nagyon nem akar a helyére csúszni próbáld lámpával meglátni hogy tényleg ferde tüskék miatt nem tudod-e visszadugni az IDE kábelt. Ha látsz pár ferde tüskét, fogj egy kis csavarhúzót ami belefér a tüskék közé és aprókat igazgatva a ferde tüskéken, végül lehetőleg merőlegesen álljanak kifelé.
Próbáld újra bedugni a kábelt.
Ha nem megy, próbálj másik kábelt.
Ennél többet innét nem tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!