Hogyan fejlesszem a gépem?
Sziasztok!
Több dologra használom a gépemet, értem ezt játszásra is és zenélésére is. Fejleszteni a szeretném a gépet, mert a modernebb játékok már nem, vagy csak elég nyögvenyelősen futnak el - ahhoz képest, hogy pár éve még örültem, mint majom a farkának, hogy ilyen gépem van. Továbbá játékon kívül használom még felvételek készítésére. (Gitározom és modellező programokat használok hozzá.)
Amit szerintem fejleszteni kéne az - a játékok miatt főleg - a videókártya és ram (ebből következik, hogy az alaplap is, abból meg gondolom a proci), illetve - a zenélés és bizony-bizony egyes játékok miatt is - a hangkártya.
A jelenlegi konfig:
CPU: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40
Videókártya: nVidia GeForce GT9800 (Gigabyte)
Alaplap: Asus P5QL Pro
Táp: Codegen 450w
HDD: Samsung HD103SJ 1000GB 7200rpm 32MB
Memória: 2x Kingmax DDR2 800MHz/2048GB SDRAM
----------------------
Erre a videókártyára gondoltam, hogy megvenném majd talán, ha lesz rá cash:
nVidia GeForce GTX660
Úgy néztem, hogy 30 körül van. Ennél többet semmiképpen nem áll módomban kiadni érte.
----------------------
Várom a javaslatokat, ötleteket! :)
Előre is köszönöm!
"CPU: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40"
Lehet, hogy azért lassú, mert a DVD írót kötötted be proci helyett...
Tápcsere.
Utána húzd a procit.
Aztán GTX660 vagy HD7850
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
Milyen tápot, procit javasoltok?
Videókártya téren nVidia párti vagyok, de meghallhatom az ellenérveket is (ha vannak).
Továbbá jelenleg 2x2GB DDR2-es ramom van, ezt gondolom azért érdemesebb lenne lecserélni DDR3-asra, és mondjuk 2x4-re. Viszont azt meg az alaplapom nem tudja kezelni. Nem olyan lényeges ez a csere? Vagy ha igen, akkor alaplapra ötlet?
Tápra mennyid lenne?
Én már procit nem cserélnék ebbe a foglalatba.
Majd alaplapostul,ramostul,procistul cserélném,ha nem elég a VGA-hoz a proci.
De ezeket jól lehet húzni.
Jelenleg semennyim, de eladok pár cuccot, meg nyáron lesz munkám (ez biztos) és ezért akarom előre begyűjteni az infókat, hogy még is hogyan gazdálkodjak.
Tápra amúgy max. 10-et szánnék.
Ha minden (nagyon) jól megy, akkor összességében 100-at összetudok majd kaparni innen-onnan apránként. Abból már azért lehet majd gazdálkodni gép-ügyileg. :)
Tápnak akkor FSP Hexa 400W,Corsair CX430W,Chieftec CTG 500W.
Aztán veszel egy HD7850 2GB-t,ez 46 ezer.
Így majd kb marad 46 ezred,amiből vehetsz új lapot,arra való procit,valamint DDR3 RAM-ot.
Ebből a konfigból meg az alaplap,cpu,RAM,VGA eladható 30-35-40 ezerért is.
Az első táp a legszimpibb, mind árban, mind tulajdonságokban.
GPU téren egy kicsit ódzkodom a Radeon-októl, szerintem játékra inkább nVidia passzol (nem véletlen, hogy majdnem mindnek az elején az ő logójuk jön be :) ), de összehasonlítottam az általad említettel és tényleg jobb, bár nem mindenben, de ár/érték arányban valóban kedvezőbb. Meg is néztem gyorsan ez után a 7870-eset.. :D de az nagyon nem pénztárca barát, azt hiszem "beérem" majd ezzel is.. csak tartsak már ott.
Ezzel tartanék 47 000 Ft-nál.
Azt hiszem ez így már jelentősen megdobná a teljesítményt.
De ha a későbbiekben még is cserélnem kéne, akkor alaplap, proci, ram javaslatok?
Alapnapnak gondoltam egy ilyet: ASRock Z77 Extreme4
Ebből fakadóan DDR3-as ram is természetesen, gondolom nagyjából mindegy a márka annál, Kingstone-ék barátságosak az árak terén.
Viszont CPU-t még nem tudok. Ez az, ami gondolom még húzósabb lesz. Valamilyen Intel-t szeretnék majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!