Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg olcsóbban lehet...

Tényleg olcsóbban lehet hardvert vásárolni Szlovákiában?

Figyelt kérdés
Ha igen, mondjuk Komárnoban hol? Elsősorban merevlemezre gondolok, ha jól tudom ott nem rakják rá az adathordozók utáni díjat. A használt is olcsóbb?

2013. máj. 22. 09:27
 1/5 +!Visitmen!+ ***** válasza:

Ez attól függ, hogy hol olcsóbb az, amit keresel.

Mert van olyan, hogy az egyik alkatrész itt, a másik alkatrész, meg ott olcsóbb. Mindent meg kell nézni 2 magyar és 2 szlovák oldalon, hogy k. egy reális árat kapj.

Magyar oldalak: ipon, bluechip, pcx.

szlovák oldalak(szlovák tudást igényelnek): alza.sk, itsk.sk

Remélem azért vmit segítettem.

;-)

2013. máj. 22. 19:10
 2/5 kamikaze17 ***** válasza:
69%
en alzan szokok vasarolni nagyon gyorsak es sokszor jo akciokat lehet kilesni 25 de meg 50 % os kedvezmeny is szok lenni es rengeteg mindenuk van
2013. máj. 24. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:
30%
"szokok", "szok"!? WTF!?
2013. máj. 24. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Az illető nyilván szlovák állampolgár és nem beszél tökéletesen magyarul.Ezért nem kell kritizálni.Az árakat meg folyamatosan figyelgetni kell,mert előfordul,hogy jelentősen zuhannak.Az is elképzelhető,hogy egyes dolgok Szlovákiában olcsóbbak.Vagy ha tudsz olyanokkal beszélni akik Szlovákiában vásárolnak az még jobb.De lehet,hogy a szállítási díjon meg buknál.Ez attól függ,hogy rendelsz vagy személyesen vásárolsz.
2013. máj. 24. 18:57
 5/5 kamikaze17 ***** válasza:
49%

dr bosko remélem ezt meg tudod nekem bocsátani, hogy szlovákiában élő magyar vagyok aki egy kis szlovákiai magyar faluban nőtt fel és mi ezt nálunk igy mondjuk

Hogy helyes: szokom vagy szokok?

A “szokik” ige kétféle jelentést hordozhat.

1. ‘hozzászokik’: ekkor az ige alanyi és tárgyas ragozású is lehet.

Alanyi: (A házhoz) szokok, szoksz, szokik.

Tárgyas: Szokom, szokod, szokja (a stílusát).

Ebben a jelentésben tehát a ragozástól függően mindkét változat helyes lehet.

2. ‘szokásszerűen tesz vagy tett valamit’:

ekkor a múlt- és a jelenbeli szokások kifejezésére egyaránt a múlt idejű igealakot használjuk, a jelen idejű igealak kerülendő:

Ezt szoktam olvasni (általában, mostanában vagy régebben).

L. Balázs Géza – Zimányi Árpád szerk., Magyar nyelvhasználati szótár,

2013. máj. 27. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!