Szerintetek megéri leváltani az I5-öt egy 8 magos AMD procira? (A videókártyám Radeon HD7850 OC 2Gb de ha minden jól megy hamarosan azt is lecserélem egy HD7970-re)
ha pénz nem számít akkor igen :)
de megéri később sokkal jobban fog jönni az a +4 mag.
Tényleg nem éri meg.
A legerősebb FX 8000-es éppen pariban van azzal az i5-tel. Igaz néhány feladatnál megelőzi valamivel (ahol ki tudja használni rendesen a 8 szálat), de több helyen nem, sőt a kevés magot kihasználó alkalmazásoknál és a játékoknál mér rendesen alul marad az FX. Nem hiába olcsóbb is.
Amúgy sem 8 magos, hanem 4 modulos és egy modul két szálon képes dolgozni csak nem úgy, mint Intelnél a Hyperthreading, hanem itt az Integer magok duplázva is vannak, de a többi erőforráson ezeknek is osztozniuk kell. Szóval az sem helytálló, hogy 8 magos, de az sem, hogy 4.
Az i5 3570 összességében jobb processzor és fogyasztás/teljesítményben még jobban felülmúlja.
Én az utóbbi 11 évben csak AMD-ben utaztam és mivel elégedett voltam velük, megmaradtam a márkánál. Általában a pénzemért mindig jót kaptam, sőt voltak időszakok, amikor az AMD egyértelműen jobb vétel is volt (sőt akár erősebb is a konkurenciánál...például Pentium-D vs Athlon 64 X2). Most viszont az a helyzet, hogy jobbnak számít egy i5 3570 bármelyik AMD procinál...(mondjuk nekem egy 4GHz-en járatott FX-6300 procim van egy HD7850 karival meg jó körítéssel és teljesen elégedett vagyok vele...ennyit is tudtam szánní rá). :)
És nem esett szó a fogyasztásról meg egy normális cpu hűtőről ami egy 8 magos AMD procinál ajánlott. Ez mind plusz kiadás.
Jelen pillanatban az i5-3570 3.40Ghz cpu-t nem éri meg lecserélni AMD procira.
"de megéri később sokkal jobban fog jönni az a +4 mag."
Miért? Nem látom)főleg játék terén) azt ahol a plusz 4 mag olyan jól fog jönni.
"hanem itt az Integer magok duplázva is vannak, de a többi erőforráson ezeknek is osztozniuk kell. "
Nem, egy egy integer magnál is van csak számára kijelölt dedikált erőforrás, nem minden megosztott.
HD7970 árában nem akad jobb VGA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!